tiistai 2.3.2021 | 09:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Kalajokiseudun pääkirjoitus: Rautiolaisten sisulle on taas käyttöä – Miksi Raution Sale suljettiin juuri nyt, kun lähipalveluja tarvitaan kipeimmin?

Hanna Parhaniemi
Ke 1.4.2020 klo 14:31 | päivitetty ke 14:49

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KPO yllätti rautiolaiset totaalisesti tiistaina sulkemalla Raution Salen kesken päivän ilman varoituksen sanaa. KPO perustelee sulkemista kosteusvaurioilla. Samassa rytäkässä oli tiedossa jo sekin, että rakennus on korjauskelvoton.

KPO:n tiedotteessa kerrotaan, että Kalajoen kaupungin terveystarkastajalta on pyydetty asiasta lausunto. Kaupunki kuitenkin huomauttaa, ettei terveystarkastaja ole antanut kirjallista lausuntoa. Maininta lausunnon pyytämisestä tuntuu harhaanjohtavalta.

Tuntuu melko erikoiselta, että liike suljetaan välittömästi ilman loppuunmyyntiä tai postilähetysten jakamista niille henkilöille, joille ne kuuluvat. Miksi tällainen kiire? Miksi juuri nyt, kun ihmiset kipeimmin tarvitsevat lähipalveluja?

Rautiolaiset ovat tunnettuja sisukkuudestaan kehittää kyläänsä. Suunnitteilla on monitoimitalo ja seniorikeskus. Yhtäkkiä hieno kehitystyö saa ison haavan, kun kauppapalvelut viedään heiltä yhtäkkiä pois. Se on varsinkin tällaisessa poikkeustilanteessa hyvin haasteellinen tilanne rautiolaisille, joilla on pitkä matka muualle kauppoihin. Nythän pitäisi pysyä pois isommista keskuksista, pysytellä kotona.

KPO tuntee rautiolaiset selvästi huonosti. On selvää, että he eivät tätä asiaa niele mukisematta. Rautiolaiselle sisulle ja periksiantamattomuudelle on taas käyttöä.

#