tiistai 22.9.2020 | 05:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Ronja Juolan kynästä: Koronan kaksi puolta – "Koen myös pelonsekaisia tunteita siitä, miten tuleville kesätöille käy"

Ma 30.3.2020 klo 19:01

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Niinhän siinä kävi, että terassikevät on peruttu, opiskelijatapahtumat on peruttu, vappu on peruttu, kaveriporukan yhteiset illanistujaiset on peruttu, lautapeli-illat on peruttu, kulttuuritapahtumat on peruttu; Itse asiassa tuntuu siltä, kuin koko elämä olisi laitettu tauolle. Niin katkeralta kuin tilitykseni tämänhetkisestä tilanteesta kuulostaakin, suhtaudun tilanteeseen sen vaatimalla vakavuudella, sillä koronaviruksen negatiiviset vaikutukset koskettavat myös minua. Loppukevät on etäopiskelua ja samalla koen myös pelonsekaisia tunteita siitä, miten tuleville kesätöille käy. Onhan se kuitenkin vain inhimillistä, että kaikkien sovittujen tapahtumien peruminen harmittaa suunnattomasti. Tärkeintä on kuitenkin puhaltaa yhteen hiileen ja huolehtia kaikkien terveydestä ja hyvinvoinnista.

Toisaalta, jatkuvan kotoilun seurauksena olen saanut tehtyä paljon sellaisia asioita, joihin tavallisesti ei olisi välttämättä ollut aikaa. En edes muista milloin olisin vapaa-ajalla lukenut kokonaisen kirjan, joka ei liittyisi millään tavalla yliopisto-opintoihini. En muista kyllä sitäkään, milloin olisin leiponut viimeksi, sillä vuosi sitten ostettu piirakkavuoka pääsi ensimmäisen kerran käyttöön vasta viime viikolla. Kaikista ylpein olen kuitenkin siitä, kuinka kotoilu on saanut minussa heräämään pienen siivousintoilijan. Kaapit ja kaikenlaiset laatikot ovat kokeneet melkoisen läpikäynnin ja karsinnan.

Yksin asuvana esitän suuret kiitokseni teknologialle ja internetille, sillä en ole juurikaan kokenut olevani yksin. Kaverit ja perhe ovat vain muutaman klikkauksen päässä. Myös erilaiset ilmiöt ja haasteet sosiaalisen median puolella ovat lisänneet sosiaalista yhteenkuuluvuuden tunnetta. Mielessä ovatkin olleet ne kaksi kuuluisaa Sauli Niinistönkin mainitsemaa asiaa: Fyysinen etäisyys ja henkinen läheisyys.

Kirjoittaja on entinen kalajokinen, joka opiskelee viestintää Vaasassa.

#