sunnuntai 27.9.2020 | 01:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yrittäjä Hanna Saari ihmettelee Hiekkasärkkien skifimäistä hiljaisuutta: Korona tyhjensi ravintolat – "Meidän on ymmärrettävä vastuumme"

Terttu-Liisa Tokola
Ke 25.3.2020 klo 08:20 | päivitetty ke 08:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Yrittäjä Hanna Saari ihmettelee Hiekkasärkkien skifimäistä hiljaisuutta.

– Kun käy lenkillä, tulee ihan surrealistinen olo. Aivan kuin maahan olisi pudonnut laskeuma. Missään ei näy ristinsielua ja tuntuu, kuin olisi ainoa ihminen koko planeetalla.

Kyse ei kuitenkaan ole laskeumasta, vaan koronavirusepidemiasta, joka vaikuttaa jokapäiväiseen elämään sekä yksilö- että yritystasolla. Korona on hiljentänyt muun muassa Hiekkasärkillä toimivan Sandy Keltin.

–Ihmiset eivät liiku, eikä näin ollen asiakkaitakaan ole. Vaikutukset ovat nyt jo katastrofaaliset, Saari kertoi viikko sitten.

Irkkubaari kuuluu Saaren, Aulis Yppärilän ja Teemu Knuutilan perustaman Hiekkadyyni Oy:n omistukseen. Samaan kokonaisuuteen kuuluvat myös Ravintola Dyyni ja Beach Bar Surffari. Työntekijöitä ravintoloissa on kokovuotisesti parisenkymmentä, kesäisin määrä nousee 50:een.

– Viikossa tilanne on entisestään hankaloitunut. Kaikki työntekijät on nyt lomautettu joko kokonaan tai osittain. Onneksi muutama ehti aloittaa lisäopinnot Jedussa – heitä on nyt hyvä puskea tämän kevään aikana eteenpäin. Muihinkin kehittämistoimiin ryhdytään, esimerkiksi ruokaa tehdään ravintoloiden sulkeutuessa noudettavaksi ja kotiin kuljetettavaksi, Saari informoi keskiviikkoaamuna.

Tiukat rajoitteet ovat Saaren mukaan tarpeen, jotta toiminta saataisiin mahdollisimman pian normalisoitumaan.

– Meidän on ymmärrettävä vastuumme. Toimittava oikein ja tehtävä turvallisia päätöksiä! Toukokuun loppuun näillä näkymin mennään tuolla sulkemispäätöksellä.

Saaresta olisi aivan mahtavaa, jos näillä toimilla saataisiin huhtikuun puoleen väliin mennessä tartuntojen määrä taittumaan.

Hän näkee, että korona on kova isku lähes kaikkien alojen yrittäjille. Yritykset tarvitsevat tässä tilanteessa kaiken tuen, minkä valtio, kunta ja pankit voivat antaa.

– Varauskirjan kannet ovat kiinni, kalenterissa paljon tyhjää. Mutta pidetään liekkiä yllä, seurataan tilannetta herkällä korvalla ja ollaan valmiita tuleviin muutoksiin. Ja mikä tärkeintä, huolehditaan omasta terveydestämme niin, ettemme aiheuta toisille ihmisille ongelmia, Saari kannustaa kolleegoita.

#