tiistai 2.3.2021 | 10:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Kalajokiseudun pääkirjoitus: Presidentti sai lehtensä – "Nähtäväksi jää, saavatko koululaisemme lukuisin kysymyksiinsä vielä vastauksia"

Ti 25.2.2020 klo 23:36

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pääsin tapaamaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön yhdessä 40 muun paikallislehden päätoimittajan kanssa viikko sitten. Omalta osaltani tärkeintä tilaisuudessa oli viedä Niinistölle sanomalehtiviikon Kalajokiseutu – siinä kun oli aukeaman verran Kalajoen koululaisten viestejä presidentille sekä lukiolaisten versio hänen muotokuvastaan. Sain jopa viedä taideteoksen originaalin Mäntyniemeen.

Lahjoja ei saanut antaa suoraan presidentille, mutta sain kertoa niistä ja hän kyllä näki ne ja kiitteli niistä. Tasavallan presidentin kanslia huomioi taulun ja lehden Instagram-tilinsä tarinassa, minkä toivottavasti näki moni niistä koululaisista, jotka olivat mukana tekemässä lehteä ja muotokuvaa. Oli ilahduttavaa, miten innolla monet olivat mukana toteuttamassa sanomalehtiviikon lehteä, joka oli muutenkin lähes kokonaan koululaisten käsialaa. On hienoa, että he saavat tällaista arvokasta näkyvyyttä tekemiselleen.

Nähtäväksi jää, saavatko koululaisemme lukuisin kysymyksiinsä vielä vastauksia. Se ei olisi mitenkään mahdotonta, onhan presidenttimme vastannut ennenkin lasten kirjeisiin.

#