maanantai 3.8.2020 | 18:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Jo 2-vuotiaana sanoin, että minusta tulee voistelunohjaaja" Koko kansan iloinen liikuttaja Jaana Liias on vuoden positiivisin kalajokinen

Sari Passoja-Verronen
Pe 14.2.2020 klo 11:05 | päivitetty pe 11:20

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jaana Liiaksen iloinen ääni kaikuu vastaanottotiskille asti kylpylän allasosastolta, jossa hän varhain ystävänpäivän aamuna vetää vesijumppaa. Hymy hyytyi kuitenkin hetkeksi, kun Kalajokiseutu yllätti naisen kertomalla, että hänet on valittu vuoden positiivisimmaksi kalajokiseksi.

– Mitä, ei voi olla totta, Liias kommentoi hämmentyneenä kukkapuska kädessään, ja taisipa kyynelkin nousta silmäkulmaan.

Altaassa olleet jumppaajat hurrasivat kädet pystyssä. He eivät olleet niinkään hämmästyneitä, sillä he olivat antaneet myös äänensä Liiaksen valinnalle.

Kalajokiseudun lukijat saivat nyt toista kertaa nimetä ehdokkaita kisaan, ja ylivoimaisesti eniten ääniä sai Jaana Liias, kaikkiaan reilusti yli sata.

– Kohta laitetaan lisää höyryä!, huikkasi Liias jumppaajille iloisesta yllätyksestä toivuttuaan.

Liikkuva tehopakkaus, koko kansan liikuttaja, saa vanhatkin liikkumaan hymyssä suin, innostaa miesryhmän jopa hulavanteen pyöritykseen, rento ja hyväntuulinen, huipputyyppi! Tässä osa Jaana Liiasta vuoden positiivisimmaksi kalajokiseksi ehdottaneiden perusteluista.

Monet ihmettelivät myös sitä, mistä naisella riittää iloa ja virtaa muillekin jaettavaksi.

– En minä tiedä, olen aina ollut tällainen. Jo kaksivuotiaana olin sanonut, että minusta tulee isona voistelunohjaaja. Ja niin tuli, olen liikkunut penskasta lähtien.

Liias vetää kaikkiaan yli 20 jumppaa viikossa ja aina yhtä iloisena. Hän saa myös jumppaajat hyvälle mielelle.

– Tämä on vuorovaikutusta parhaimmillaan. Kun jumppaajat nauttivat, minäkin nautin.

Silloin harvoin, kun Liiaksella on huono päivä, hän lähtee kahden koiransa kanssa lenkille.

– Siellä viimeistään murheet haihtuvat, hän naurahtaa.

Omaksi lempiliikuntalajikseen Liias mainitsee jääkiekon, ja joukkuelajit yleensäkin.

– Minulla on tosi kova kilpailuvietti. Jos esimerkiksi olen hiihtämässä, niin ladulla ei saa olla ketään muita. Jos näen pipon vilahtavan jossain edessäni, niin siitä hiihtäjästä on heti päästävä ohi.

#