perjantai 16.4.2021 | 11:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kahvilla: Prinsessakattauksia, vohvelipäiviä ja kakkupuffetteja – Tuula Isopahkala elää kahvilaunelmaa

Helmi Nauha
Pe 31.1.2020 klo 08:50

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oman kahvilan perustaminen oli Tuula Isopahkalan pitkäaikainen unelma. Nyt hän istuu lämpimästi valaistetussa kotileivonnaiskahvila Tuulahduksessa kahvikuppi kädessään. Isopahkala on pyörittänyt kahvilaa yksin vuoden 2016 keväästä saakka Kalajoella.

Aina, kun Isopahkala ehtii, hän istahtaa asiakkaittensa seuraksi kahville.

– Joskus on jäänyt edellisellä kerralla hyvät jutut kesken asiakkaan kanssa, niin on saattanut mennä sen takia päivä pitkäksikin, Isopahkala naurahtaa.

Tuulahduksesta puhuttaessa ihmiset mainitsevatkin usein juuri lämpimän ja ystävällisen palvelun. Isopahkala kertoo kahvilallaan olevan vakioasiakkaita kauempaakin, Sodankylää ja Helsinkiä myöten.

– Tässä työssä on saanut tuttuja ympäri Suomen, Isopahkala kertoo.

Tuulahdus on erikoistunut gluteenittomiin tuotteisiin ja erikoisruokavalioihin.

– Melkein kaikki leivonnaiset täällä ovat gluteenittomia, Isopahkala kertoo.

Suosituimpia leivonnaisia Tuulahduksessa ovat porkkanakakku ja lohipiirakka, joita on tarjolla aina.Tuulahduksesta voi myös tilata kakkuja ja leivoksia esimerkiksi syntymäpäiville, kokouksiin, perhejuhliin ja häihin.

Isopahkala pyrkii järjestämään Tuulahduksessa silloin tällöin erilaisia tapahtumia. Kahvilassa on järjestetty muun muassa vohvelipäivä, Afternoon tea ja kakkubuffet.

– Hiihtolomaviikkojen aikoihin pidän prinsessakattauksen. Mikä se on, selviää sitten lähempänä, Isopahkala suunnittelee.

6. helmikuuta vietetään Suomessa teen päivää, joten Tuulahduksessa järjestetään sen kunniaksi jonkinlaista teehen erikoistuvaa toimintaa.

#