keskiviikko 26.2.2020 | 15:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Veikka Gustafsson tähdittää hyvinvointiviikkoa – Tykkää musta! -teemaviikko tuo hyvää oloa kulttuurista, luonnosta, huumorista ja liikunnasta

Hanna Parhaniemi Kalajokiseutu
Pe 17.1.2020 klo 00:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen keskustojen kehittämishanke, Kalajoki Akatemia ja Visit Kalajoki järjestävät yhteistyössä hyvinvoinnin teemaviikon Kalajoella ensi viikolla.

Tykkää musta! -hyvinvointiviikko alkaa heti maanantaina Amin Asikaisen vetämällä kuntonyrkkeilyllä Himangalla. Tiistaina Virta-salissa esitellään Tapahtumien maakunta -hanketta ja myös Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahasto esittäytyy. Keskiviikkona hyvinvointia ammennetaan luonnosta, kun Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Konttinen kertoo Virta-salissa kokemuksistaan Siperiassa sanoin ja kuvin. Torstaina huumori saa vallan kuoliaaksinaurattaja Matti Peltosen ja kuplettielvyttäjä Jukka Takalon toimesta Virta-salissa. Perjantaina vuorossa on liikunnallista ohjelmaa.

Hyvinvointiviikon päätapahtuma on lauantaina järjestettävä hyvinvointipäivä Kauppa- ja kulttuurikeskus Merrassa. Päivä alkaa Virta-salin aulassa hyvinvointitorilta, missä on paikalla paikallisia hyvinvointialan yrittäjiä sekä hyvinvointia tuottavia yhdistyksiä. Mukaan mahtuu vielä lisää alan toimijoita. Paikkaa voi tiedustella Kalajoen keskustojen kehittämishankkeen projektikoordinaattori Fanni Pöntiöltä. Päivä jatkuu Virta-salissa teeman mukaisilla luennoilla. Pääesiintyjänä on vuorikiipeilijänä tunnetuksi tullut Veikka Gustafsson, joka on puhumassa esimerkiksi hyvinvoinnista, tiimityöskentelystä ja vastuunkantamisesta. Lisäksi luentoja pitävät paikalliset alan ammattilaiset.

– Olemme pyrkineet siihen, että jokaisella luennolla olisi eri näkökulma hyvinvointiin, Visit Kalajoen myynti- ja markkinointipäällikkö Heidi O'Gorman mainitsee.

Lisäksi Ostoskylä Raitissa on oma Hyvinvointia arkeen! -tapahtuma lauantaina. Paikalla on hyvinvointialan yrittäjiä ja yhdistyksiä esittelemässä palveluitaan ja tuotteitaan. Luvassa on esimerkiksi lisäravinteiden maistelua.

#