sunnuntai 27.9.2020 | 00:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Vertaistukea teinien vanhemmille – "Voi olla helpottavaa kuulla, jos muut tuskailevat samojen asioiden kanssa"

Hanna Parhaniemi
Ke 15.1.2020 klo 17:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Yläkouluikäisten vanhemmat pääsevät tammikuun loppupuolelta lähtien tapaamaan toisiaan kerran kuukaudessa keskustellakseen milloin mistäkin lapsiinsa liittyvistä asioista. Kun teinit kamppailevat omien ikään liittyvien mullistustensa kanssa, myös vanhemmat käyvät läpi saman myllytyksen omasta näkökulmastaan. Yhtäkkiä kaikki voi olla aivan uutta ja outoa oman lapsen kanssa.

On hienoa, että vanhemmille järjestetään tällainen mahdollisuus tavata toisiaan ja käydä läpi ajankohtaisia asioita. Voi olla helpottavaa kuulla, jos muut tuskailevat samojen asioiden kanssa, voi saada ehkä vinkkejä tai antaa itse neuvoja toisille joihinkin tilanteisiin. On myös mahdollisuus kuulostella vaikka sitä, millaiset kotiintuloajat muilla on, löytää vaikka yhteisiä pelisääntöjä.

Vertaistuen saamisella ja antamisella voi olla iso merkitys. Parhaimmillaan se keventää mieltä ja tuo helpotusta elämään konkreettisestikin.

Toivottavasti tällainen mahdollisuus hyödynnetään ja yhä useampi löytäisi kukin omaan elämäntilanteeseensa sopiva vertaistukiryhmiä. Jos fyysiset tapaamiset tuntuvat epämiellyttävältä ajatukselta, esimerkiksi Facebook on pullollaan suljettuja ryhmiä, joista saa tukea melkein tilanteeseen kuin tilanteeseen.

#