tiistai 7.7.2020 | 21:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaupunki ostamassa maata Kalajoen Satamalta – kauppa vahvistaa varautumista mahdollisiin tuleviin investointeihin

Ti 12.11.2019 klo 11:15

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KS

Kalajoen kaupunki selkeyttää maa-alueiden omistusta ja hallinointia Kalajoen satamassa. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle noin 177 973 neliön määräalan ostamista Kalajoen Satama Oy:ltä kiinteistöstä Kainuportti. Kauppahinta on 250 000 euroa. Valtuustolle esitetään myös, että tämän vuoden talousarvion investointiosan kiinteään omaisuuteen myönnetään 250 000 euron lisämääräraha, joka rahoitetaan kassavaroista. Kauppa vahvistaa Kalajoen kaupungin strategista varautumista mahdollisiin tuleviin teollisiin investointeihin ja Kalajoen Satama Oy:n taloutta. Satamatoimintojen alueella on usein niin, että kaupungit omistavat maa-alueet ja satamayhtiöt toimivat niissä vuokralla. Mikäli satamalla on tarpeen laajentaa toimintaansa koskemaan hankittavaa maapohjaa, voidaan se vuokrata sataman käyttöön.

Rautiossa kaupunki vaihtaa maata Pauli Koivusipilän kanssa. Kaupunginhallitus hyväksyi, että kaupungin omistama kiinteistö Löttälä luovuttaa noin 5,25 hehtaarin suuruisen alueen Koivusipilän omistamalle kiinteistölle Takalo ja vastaavasti Takalo luovuttaa kaupungille noin 0,97 hehtaarin alueen. Vaihdossa ei makseta välirahaa, vaan se toteutetaan vapaaehtoisella maanvaihtosopimuksella. Kiinteistön Takalo aluetta rajoittuu Raution asemakaavan muutos- ja laajennusalueeseen kaupungin omistaman ns. Uutelan kiinteistön kaakkoispuolella. Määräala mahdollistaa 1-3 pientalotontin muodostamisen kaavamuutoksen yhteydessä.

Himangalla kaupunginhallitus päätti vuokrata Topfur Oy:lle noin 1,82 hehtaarin suuruisen alueen kiinteistöstä Velhonperä II.

#