torstai 2.7.2020 | 09:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

"Vastaavan tasoista liigaporukkaa ei ole nähty vuosikymmeniin" : Himangan kaarihallilla nähtiin hienoa lentopalloviihdettä – maajoukkuemiehiä viliseväliigajoukkue Savo Volley vei voiton puhtaasti

Esa Lauri
Ti 5.11.2019 klo 11:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Himangan Urheiluhallilla oli todella viihdyttävä lentopallotapahtuma, kun Himangan Urheilijoiden miesten lentopallojoukkue kohtasi Suomen Cupin puolivälieräottelussa liigajoukkue Savo Volleyn. Ottelua oli saapunut seuraamaan 225 maksanutta katsojaa ja kaikki olivat varmasti tyytyväisiä illan antiin.

Jo ennen ottelun alkua yleisö seurasi suurella mielenkiinnolla useita maajoukkuemiehiä vilisevän SaVo:n otteluun valmistautumista ja varsinkin perinteinen iskurullaus oli kiinnostavaa katseltavaa sillä eihän vastaavan tasoista liigaporukkaa ole kaarihallilla virallisessa ottelussa nähty vuosikymmeniin. SaVo oli saapunut paikalle koko rosterinsa voimin ja kaikki valmistautuivat peliin huolella. Myös HU:lla oli kaikki miehet paikalla. Tosin edellisessä ottelussa sairaslistalla olleet olivat edelleen enemmän tai vähemmän toipilaita mutta kukaan ei jostain kumman syystä halunnut jäädä pois pelistä.

Itse pelihän päättyi Savo Volleyn voittoon selvin numeroin 0 – 3 ( 11 – 25, 11 – 25, 15 – 25 ). Pelin lopputulos oli tällä kertaa kotijoukkueelle todellisuudessa varsinaisesti sivuseikka. Tärkeintä oli hyvän lentopalloviihteen tarjoaminen yleisölle ja oman pelin saaminen jälleen kuosiin. Selvistä lukemista huolimatta ottelu tarjosi yleisölle paljon katsottavaa ja HU:lle myös paljon opittavaa siitä kuinka lentopalloa korkealla tasolla pelataan.

HU:n peli oli ottelussa varsin yritteliästä ja kateissa ollut peli-ilo löytyi kuin itsestään ja näki, että pelaajat todella nauttivat kentällä olemisesta. Tällä peli-ilmeellä kaatuvat sarjassa vastustaja kuin vastustaja. Parhaille pisteille kotijoukkueesta ylsivät Joona Ilomäki ja Joonas Verronen, jotka molemmat kirjauttivat tililleen seitsemän tehopistettä. Kentällä pääsivät vierailemaan kaikki HU:n 13 pelaajaa ja jokaisen esitys oli rohkaisevan positiivinen.

SaVo piti tiukasti kuuluisimmat maajoukkuemiehensä poissa tositoimista kentältä. Pelaajat tosin pitivät hyvin itsensä valmiudessa kentällemenoon lämmittelemällä koko ajan kentän reunalla. Eniten pisteitä SaVo:sta keräsivät Severi Savonsalmi ( 14 ) ja Eetu Häyrinen ( 13 ). Valmentaja Jukka Tuovisen mukaan mm. Antti ”Silli” Siltala ja Fedor Ivanov parantelivat pikku vammoja ja Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu oli myös pienessä kuumeessa. Lisäksi heitä säästeltiin parin päivän päässä odottavaan tärkeään liigaotteluun Hurrikaani-Loimaata vastaan, jonka he sitten voittivatkin 3 – 0.

HU:n valmentaja Kimmo Mäkelä oli tyytyväinen joukkueensa yritteliääseen ja kaikin puolin pirteään esitykseen. Lisäksi hän totesi pelin antaneen joukkueelle paljon oppia ja kokemusta. Mäkelä oli myös hyvin tyytyväinen koko tilaisuuteen ja SaVo:n pelaajien esimerkilliseen käyttäytymiseen myös pelin jälkeen. HU:n on nyt hienoa lähteä hyvillä mielillä kohti tulevia kamppailuja.

Ottelun jälkeen molemmat joukkueet jäivät poikkeuksellisesti kentälle keskustelemaan yleisön kanssa ja sulassa sovussa molemmat sopivat myös yhteiskuvaan. Kovimmat fanit, lähinnä nuoret lentopallon ystävät, otattivat yhteiskuvia idoleittensa kanssa. Tosin yhteisselfieistä oli kiinnostunut muutama iäkkäämpikin fani.

#