tiistai 26.5.2020 | 08:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Amazing Race on Pauhamien kohokohta

Tytti Isopahkala, Matilda Nilsson
Ke 9.10.2019 klo 18:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jo vuonna 2013 Kalajoen oma kaupan ja kulttuurin yö Pauhama järjestetään tänäkin vuonna mukanaan Amazing Race. Pauhamat on Kalajoen oma kaupan ja kulttuurin yö. Myös Plassin markkinat ovat samana viikon loppuna ja se saa aina ihmisiä liikkeelle muiltakin paikkakunnilta.

Fanni Pöntiön ja Kalajoki akatemian yhteinen idea Amazing Race on saapunut Kalajoelle, jota yritetään jatkaa perinteenä joka vuosi. Pelissä kierretään rasteja ja suoritetaan tehtäviä keräten pisteitä, joista noin puolet sijaitsee Kalajoella ja puolet Hiekkasärkillä. Kilpailuun osallistutaan vähintään kahden hengen joukkueissa, joista kolme eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta palkitaan mahtavilla palkinnoilla. Eniten pisteitä saanut voittaa mökkilahjakortin Salmun Maatilamatkailuun, toiseksi eniten pisteitä saanut voittaa lahjakortin Sunbowling keilahalliin, ja kolmanneksi eniten pisteitä saanut voittaa lahjakortin Kalajoen S-Markettiin. Kilpailussa saa liikkua autolla, mutta suositeltavaa olisi pyöräillä tai kävellä.

– Rastit ilmoitetaan vasta kun kilpailu alkaa ja osa niistä saattaa olla haastavia, joten ensimmäiseksi kannattaa tehdä oma strategia pelin kulkuun, sillä rastien suorittamiseen ei ole määrättyä järjestystä, Pöntiö huomauttaa.

Tehtäviä on monenlaisia, kuten perinteisiä arvaustehtäviä ja päättelykykyä tarvitsevia matemaattisten pulmien ratkomistehtäviä.

– Toivotaan, että mahdollisimman moni osallistuu, sillä peliin ei tarvita niinkään fyysistä kuntoa vaan yhdessä tekemisen mieltä, Pöntiö sanoo.

#