perjantai 29.5.2020 | 02:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Vastarannan kiiski: Maali tasa-arvolle! – "Miksi ketään katsojaakaan pitäisi kiinnostaa tietyn sukupuolen MM-kisat?"

Ke 9.10.2019 klo 08:29

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tasa-arvoajattelu on levinnyt myös urheilun pariin, mikä on toki vallan hyvä asia. Ajatellaan, että naistenkin lätkää pitäisi tukea ja katsoa, kun kerran miesten lätkämenestys saa parhaimmillaan koko valtakunnan sekaisin.

Mielestäni tämä on kuitenkin täysin takaperoinen lähestymistapa.

Ratkaisu on sukupuoleton urheilu. Pistetään kaikki samoihin kisoihin, ja katsotaan kuka pärjää rehdisti omilla avuillaan. Onhan se nimittäin aika alentuvaa, kun naisten kohdalla suhtautumisena on, että heille on pakko antaa omat säälisarjat joissa pelata, kun ei muuten pärjättäisi.

On toki totta, että naisten fysiikka on keskimäärin erilainen kuin miesten. Mutta on miestenkin välillä eroja. Ei 150-senttinen tai läski mieskään todennäköisesti pärjäisi huipputasolla. Siitä huolimatta ei ole alimittaisten tai läskien miesten omia urheiluliigoja. Sukupuolettomassa urheilussa voitaisiinkin ihan samaan tapaan kuin tähänkin asti jaotella sarjat urheilijoiden tason mukaan. Urheilkoot kukin sitten omien kykyjensä mukaan siinä sarjassa, mihin taidoillaan yltää.

Kilpaurheilussa pitäisikin olla kyse parhaiden ihmisyksilöiden keskinäisestä kilvoittelusta ja venymisestä äärimmilleen, ei siitä millaiset värkit kenenkin haarovälistä löytyy. Miksi ketään katsojaakaan pitäisi kiinnostaa tietyn sukupuolen MM-kisat, kun sen sijaan voitaisiin katsoa ihmisten MM:iä?

#