perjantai 29.5.2020 | 04:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Dyyni jatkaa Tuomitavernan kiinteistössä – Hiekkadyyni Oy oli ainoa, joka jätti tarjouksen määräaikaan mennessä

Hanna Parhaniemi
Ti 17.9.2019 klo 12:59

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ravintola Dyyni jatkaa toimintaansa Tuomitavernan kiinteistössä. Kalajoen kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan maanantaina.

Kaupunginhallitus kilpailutti Tuomitavernan kiinteistön vuokrasopimuksen kesäkuussa. Hiekkadyyni Oy:n kanssa solmittu vuokrasopimus päättyi syyskuun lopussa. Kiinteistöllä sijaitsevan päärakennuksen tilat päätettiin vuokrata sille, joka tarjoaa suurinta kuukausivuokraa. Samalla päätettiin, että tilat vuokrataan kuitenkin vain ravintola- ja majoitustoimintaa varten. Ehtona oli myös se, että tiloissa tulee harjoittaa aktiivista toimintaa myös talvikaudella.

Hiekkadyyni Oy oli ainoa, joka jätti tarjouksen määräaikaan mennessä. Tarjous oli pyöreät nolla euroa kuukaudessa. Tarjouksessa todetaan, että kaupungin esittämässä vuokrasopimuksessa on esitetty vuokralaiselle paljon velvollisuuksia, joiden kustannukset ovat vuosittain huomattavia. Lisäksi velvollisuuksiin kuuluu yleensä vuokranantajan ylläpitämiä ja maksamia kustannuksia, jotka ovat välttämättömiä, että kiinteistö pysyisi liiketoimintaan soveltuvassa kunnossa.

On huomattavaa, että vuokrasopimukseen sisältyy myös päärakennuksen ravintolatilojen yhteydessä olevat majoitushuoneet, joista kuitenkin suurin osa ei kuitenkaan sovellu vuokrauskäyttöön.

Hiekkadyyni Oy on pyörittänyt tiloissa ravintola Dyynin toimintaa vuodesta 2003 lähtien. Vuosien aikana yritys on tehnyt kiinteistöön mittavia investointeja ja uusinut irtaimiston kokonaan. Irtaimisto on Hiekkadyynin omaisuutta. Yrityksentilintarkastaja on laskenut yrityksen maksaneen vuodesta 2003 alkaen kiinteistön vuokraus-, ylläpito- ja korjauskuluja kaikkiaan reilut miljoona euroa. Yritys kertoo maksaneensa vuodesta 2017 lähtien vain käyttökulut, koska osaa huoneistosta ei enää voi käyttää vuokraukseen lainkaan.

Kaupunki ei ole tehnyt Tuomitavernan kiinteistölle pitkiä vuokrasopimuksia, koska tontille suunnitellaan uudisrakennusta. Nykyiset rakennukset on määrä purkaa, kun uudelle tapahtumahotellille löydetään toteuttaja.

Dyynin kiinteistön vuokrasopimus kilpailutetaan – valintaperusteena kuukausivuokran määrä

Dyynin vuokrasopimus kilpailutetaan huhtikuun aikana - Kalajoen kaupunginhallitus pysyi edellisessä päätöksessään äänestyksen jälkeen

#