perjantai 29.5.2020 | 03:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Uutta kohti – "Välivaihe menee vaikka päällään seisten, kunhan pienten vauvojen ei tarvitse altistua huonolle sisäilmalle"

Hanna Parhaniemi
Ke 11.9.2019 klo 14:29

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vanha neuvola sulki ovensa pysyvästi viime viikolla. Melko vasta kauniiksi rempatusta odotushuoneesta ei kaiu enää lasten itkut ja naurut.

Neuvolan asiakkaille muutos voi tuntua vähän haikealtakin. Entisissä tiloissa on koettu ikimuistoisia iloja ja suruja. Uusia muistoja sieltä ei enää tule.

Nyt lasten itkut ja naurut kaikuvat Koppelin yläkerrassa. Vaikka vanhasta luopuminen ei aina ole helppoa ja etenkin nyt uusiin tiloihin totuttelu voi olla vaikeaakin, koska niitä ei ole alunperin suunniteltu neuvolan tarpeisiin. Täytyy kuitenkin muistaa, että kyseessä on vain välivaihe, joka johtaa todennäköisesti parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen – uusiin, nykypäivän vaatimukset täyttäviin tiloihin.

Muutenkin välivaihe menee melkein vaikka päällään seisten, kunhan esimerkiksi pienten vauvojen ja odottavien äitien saati henkilökunnan ei tarvitse alistua huonolle sisäilmalle. Niinhän se menee, että kun vanha ovi sulkeutuu, uusia avautuu. Nyt mennään uutta ja parempaa kohti.

Välivaihe menee melkein vaikka päällään seisten.

#