maanantai 3.8.2020 | 17:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kahvilla: Erikoiskoneita sadonkäsittelyyn – Konekanta Oy:llä toimisto Kalajoen keskustassa

Sari Passoja-Verronen
Ti 10.9.2019 klo 15:15

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoki

Konekanta Oy:llä on ollut pari vuotta toimisto Kalajoen keskustassa. Yppärissä kotipaikkaansa pitävä yritys maahantuo, myy ja huoltaa laadukkaita sadonkäsittelykoneita ja -laitteita ympäri Suomen.

– Asiakkaitamme ovat muun muassa perunanviljelijät, joista suurin osa on tässä rannikolla. Kalajoki on siinä mielessä keskeinen paikka toimistolle, toteaa Arttu Pisilä.

Hän kertoo isänsä Eeron perustaneen ensin Kantaperuna Oy:n, jonka kylkeen kasvoi konekauppaa. Vuoden 2003 alusta lähtien koneet siirrettiin omaksi yhtiökseen Konekanta Oy:ksi, jota Arttu ryhtyi vetämään.

– Koneemme tulevat Saksasta ja Hollannista ja ne kulkevat yleensä suoraan tehtaalta asiakkaalle. Kauppa ei meidän puoleltamme pääty tilausvahvistuksen vastaanottamiseen, vaan autamme asiakastamme myös kuljetusten järjestämisessä, koneen käyttöönotossa, sekä varaosa- ja huoltoasioissa. Muita työntekijöitä ei minun lisäkseni ole, mutta huollossa käytän alihankkijoita. Näin apu saadaan nopeasti paikalle, Pisilä toteaa.

Syksy on yritykselle vuoden hiljaisinta aikaa, kun asiakkaat ovat kiireisinä peltotöissä, mutta sitten kaupankäynti taas vilkastuu.

- Jatkossa mietittäväksi tulee laajentaako toimintaa vai ei.

#