sunnuntai 27.9.2020 | 00:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Reija Prittisen kolumni: "Semmoisia höpönassuja lapset ovat, sanovat suoraan mitä ajattelevat"

Ma 9.9.2019 klo 10:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Luin meemin, semmoiseksi kuulemma sanotaan lyhyitä kuvan ja tekstin sisältäviä juttuja somessa. Somehan on sellainen paikka kuten Facebook tai joku muu netissä. Siis tarkalleen sanoen internetissä. Huomatkaa, että tällainen ikä-ihminenkin on oppinut jotain.

Joka tapauksessa siinä meemissä sanottiin jotain yli 60- vuotiaista hyvin vanhoista ihmisistä. Mitä kukkua! Ei ole kuudenkympin ylittänyt vielä vanha. No ei tietenkään nuorikaan, mutta ei vanhus sentään. Minähän en vielä ole kuuttakymmentä, mutta ei se kaukana ole. En usko, että muutamassa vuodessa muutun vanhukseksi.

Kyllähän ikä tuntuu jo monella tapaa ja näkyy myös. Iho roikkuu ja rypistyy ja tietyt osat kehosta painuvat alaspäin kohti maata. Jotkut osat taas pullistuvat vaakatasossa ulospäin. Niveliä kolottaa ja vihloo. Polvi on ollut kipeä monta kuukautta. Töissä pitäisi olla vielä pitkät ajat ennen eläkkeelle pääsyä. Vaan eteenpäin on mentävä eikä jouda

jokaista nitinää ja narinaa ihmettelemään. Särkylääkettä nassuun ja taas menoksi. Fysioterapeutti on antanut jumppaohjeita ja niitä teen sen verran kuin polvi sallii. Taitavia nuo ammattilaiset. Fysioterapeutti manipuloi eli väänteli ja vetkutteli jalkaa ja sai sen vähäksi aikaa lähes kivuttomaksi. Jopa juoksi vähän töissä mäkeä ylös ja alas.

Töissä eräs asiakas ihmetteli, että miten sinä vielä töitä teet, kun olet mummo. Semmoisia höpönassuja lapset ovat, sanovat suoraan mitä ajattelevat. Tietenkin lapsen ja nuorenkin mielestä olen ikivanha mummeli. Ei ikääntyminen mikään kauhistus ole, kunhan ihmettelin sitä meemiä.

Mummuhan minä olen peräti kuudelle lapselle, joista vanhin jo 17-vuotias. Lapsista olen kiitollinen ja lapsenlapsista. Ja onnekas, kun omat vanhemmatkin ovat ikäisekseen hyväkuntoisia. Kaikkihan me vanhetaan koko ajan ja ihan joka hetki.

#