perjantai 29.5.2020 | 03:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Malttia tietöiden keskelle – "Nyt sitä uutta asfalttia vihdoin tulee, ollaan kiitollisia siitä"

Hanna Parhaniemi
Ke 4.9.2019 klo 10:47 | päivitetty ke 10:48

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kyllähän se hermostuttaa, jos joutuu jonottamaan tietyöalueella kesken arjen kiireiden. Silloin minuutit tuntuvat piinaavan pitkiltä.

Tällaisia tuntoja moni käy parhaillaan läpi, kun kasitietä kunnostetaan. Tietyöalueella seikkailuun kannattaa varata jatkossakin hieman enemmän aikaa, jos vain mahdollista, sillä tietyöt jatkuvat koko syyskuun ajan.

Hermoja koetellaan todennäköisesti etenkin silloin, kun asfalttikoneet pyörähtävät takaisin keskustaa kohti ja saavuttavat taajaman. Ainakin paikalliset tietävät onneksi, että keskustasta löytyy muitakin reittejä pois kuin kasitie.

Myös Pohjankyläntien remontin liikennehaitta jatkuu syyskuun ajan. Siellä uusi asfaltti alkaa kärytä parin viikon päästä ja sitä ennen vanha asfaltti jyrsitään pois alta. Kalajoentie on ollut Pohjankyläntien remontin takia kovassa käytössä, mikä sekin saattaa hidastaa omaa kulkemista ja sitä myöten kiristää pinnaa.

Vaikka jonottaminen sieppaa, yritetään pitää silti malttia mukana. Tätähän me olemme toivoneet pitkään. Että tieverkostoamme laitettaisiin kuntoon. Nyt sitä uutta asfalttia vihdoin tulee, ollaan kiitollisia siitä.

#