keskiviikko 28.7.2021 | 18:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Vastaus Mummelille

Su 25.8.2019 klo 21:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vaari Mummelille näistä parroista, tollai asiat meillä hoituvat. Meijän mummu ei anna kasvattaa räkäjarruviiksiä, sillä se tykkää silitellä vaarin sänkistä poskia. Ennen vanhaan vaari raakasi Gilletillä naamansa. Naama oli reikiä täynnä kuin tikkataulu, voi sitä paperisuttien määrää vaarin leuassa. Meijän mummu sano, ettei tämmöinen enää vetele, hänpä toimii näin. Ensin mummu kerihtee pisimmät partatupsut ja loput tukanleikkuukoneella ajaa sänkipelloksi. Sitten se aukaisee sankakäsilaukkunsa läpät, nostaa peilin naaman eteen, sisäkämmenellä silittelee vaarin sänkistä leukapieltä ja huokailee: Oot ukko kultani seksikkään näköinen mies. Pärstässäkin vähän James Bontin Sean Conneryn jykevyyttä, sitä se aina vahtaa telkkarista.

Silloin riiusteluaikana sun naamasta sai haivenia hakea, muistatko. Muistakko, kun ujona istuit tanssisalin penkille viereeni, muka miehenä rupesit puhua jallittamaan. Kyselit montako lehmää teillä on ja pikku-Valmetillako isäs ajelee? Et aloittanut keskustelua Nyyrikki-lehden romanttiseen tapaan, kuten ”miltä kyliltä näin suloiset neidit on tänne nakattu” tai ”millä nimellä kaunokaista kutsutaan?” Tanssiparketillakin polit monoillasi varpaankynnet mustiksi. Puoliväkisin änkesit saatolle. Lykin suksiin potkua hankikantamolla. Eikä mitä, ajaa kuin koira pakojänistä.

Etkä päässyt kammariini. Isäukko sattui heräämään naukuvan kissan ääneen, ja kun päästi kattia ulos, huomasi vieraan kollin kartanolla. Taisi kiireen äkkilähdössä suksetkin unohtua porraspieleen. Isäukko naureskeli jälkeenpäin vauhtia, olisikohan sulho voittanut Voitto Hellstenin Melbornen olympialaisten loppukirissä?

Nyt käy vihaksi ja pistää rintaan, tiristämpä muorin kaapista konjakkiryypyt!

Vaari

#