torstai 2.7.2020 | 08:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Törkeää piittaamattomuutta valtatien varressa

La 24.8.2019 klo 12:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Liitteenä kuva Ylivieskantien varrella sijaitsevasta levikealueesta. Levikealue sijaitsee hieman Kurikkala-Ylivieskatien risteyksestä 8-tien suuntaan. Levikkeellä on iso Hiekkasärkkien opastetaulu.

Levikealue on joidenkin kotitalousroskalaatikko ja alue on aina todella törkyisessä kunnossa. Roskalaatikon tyhjennyksestä on kyllä ilmoitettu useasti viranomaisille, mutta turhaan. He eivät varmaankaan kerkiä tyhjentää roskalaatikkoa, koska joidenkin kotitalouksien roskat täyttävät sisäpuolen ja myös ulkopuolen.

No, eipä henkilöauton muovinen puskuri olisikaan mahtunut roskalaatikon aukosta sisään, joten sehän olikin todella fiksua jättää ulkopuolelle...

Todella törkeää toimintaa ihmisiltä tuoda jätteensä yleiselle paikalle. Läjässä oli paljon kierrätykseen kelpaavaa materiaalia. Vieressä on pelto, josta maanomistaja saa rehunsa eläimille. Peltoaukealla luonnollisesti tuulee, joten roskat leviävät peltoon ja sieltä eläinten rehun sekaan.

Toivottavasti joku tai jotkut henkilöt tämän kirjoituksen myötä tuntevat vihlaisun sydämessään ja omatunto määrää lopettamaan luonnon tärvelemisen. Tuossahan olisi oiva paikka riistakameralle. Luultavasti saisi bongattua paikalla useasti havaittuja poikkeuksellisia yksilöitä, mutta ei soidinmenoissa.

Ympäristötietoinen kestotilaaja

#