lauantai 4.7.2020 | 23:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Kiitelty ja parjattu Kalajoentie

To 15.8.2019 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Uusi Kalajoentie valmistui kolmisen vuotta sitten, mutta puhuttaa kalajokisia edelleen. Mielipiteitä riittää vahvasti puolesta ja vastaan.

Nyt myös Pohjankyläntie on saamassa täysin uutta ilmettä. Niin Kalajoentie kuin Pohjankyläntiekin ovat molemmat lukuisten Kalajoen keskustassa asuvien ja kulkevien päivittäin käyttämiä teitä. Ei siis ihme, että tieasiat ovat nyt tapetilla.

Uudella tiellä on kiistatta myös ansionsa, mutta kritiikkiäkin on helppo ymmärtää: korkeat ja terävät reunakivet voivat olla turmiollisia autojen vanteiden ja renkaiden kannalta esimerkiksi pysäköintitilanteissa, hidastetöyssyt hidastaisivat varmasti vähän vähemmänkin töksäyttävinä – kuten samalla tiellä museosillan risteyksestä itään – ja isoilla ajoneuvoyhdistelmillä voi tulla nykyisissä liittymissä ahdasta.

Vaikka kritiikki usein helposti kuitataan joutavana marinana, voi sille olla myös katetta. Kukapa olisi parempi asiantuntija Kalajoentien suhteen, kuin tietä päivittäin käyttävät ihmiset?

Kaikenlaiseen palautteeseen on hyvä osata suhtautua kriittisesti, mutta siitä huolimatta sitä olisi hyvä myös osata kuunnella ja ottaa huomioon tulevissa tiehankkeissa.

Kukapa olisi parempi asiantuntija, kuin tietä päivittäin käyttävät ihmiset?

#