sunnuntai 27.9.2020 | 00:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Hanna Parhaniemen kolumni: Kotikeijun on otettava välillä aivan omaa lomaa, että muu talon väki huomaa, mitä kaikkea ei tapahdukaan niin vain simpsalapim

Ke 24.7.2019 klo 16:51

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

"Kotikeiju tässä terve, en voi juuri nyt korjata jälkiäsi. Ole hyvä, äläkä sano mitään äänimerkin jälkeen, vaan siivoa itse sotkusi". Jokaisella äidillä (tai oikeastaan ihan vain vaimolla) pitäisi olla ranteessa nappi, josta voisi painaa tuollaisen viestin kuuluville, kun huomaa perheenjäsenen vaikka jättävän tiskit pöydälle. Noita tilanteitahan nimittäin riittää. Ihan pokkana lähdetään vain pöydästä nautiskelemaan elämästä ja jätetään kaikki ruokatarpeet pöytään. Kun sottapytty palaa takaisin, niin simpsalapim vain, sotkut ovat poissa – mikäs sen mukavampaa! Sottaajan pään sisäinen järjestelmä ei selvästikään ymmärrä, että joku muu ihmisolento on nipistänyt omasta elämästä nautiskelu -ajastaan jälleen siivun korjatakseen muiden jälkiä. Ihan kuin siivoushommat hoitaisi joku kotikeiju.

Minusta on ihanaa ryttyillä asiasta humoristisesti. Jos mies kysyy, missä hänen lippalakkinsa on, voin alkaa voivotella, että oi kauhistus, eikö keiju olekaan osannut viedä sitä omalle paikalleen. Nyt ei varmaan auta kuin itse miettiä, minne sen on viimeksi jättänyt. Onpa keiju ollut kyllä huolimaton!

Tai jos tiedän, että "hukassa" oleva asia on juurikin siellä, missä sen kuuluu olla, saatan lohkaista "Hmmmm, minnehän se keiju ruukasikaan ne aina viedä? Olisikohan se siellä samassa paikassa, missä kaikki muutkin arvon herran päähineet sijaitsevat?".

Silloin keiju näkee punaista, jos sille sanotaan, että ottaisit sinäkin vähän rennommin. Ottaisin kai minä, jos kaikki hoitaisivat omat hommansa edes suunnilleen.

Kotikeijun onkin otettava välillä aivan omaa lomaa, että muu talon väki huomaa, mitä kaikkea ei tapahdukaan niin vain simpsalapim. Harmillisesti vain se tahtoo kummasti unohtua kovin nopeasti, kun keiju palaa maisemiin – onhan se ihanaa taas nautiskella vähän enemmän elämästä.

#