keskiviikko 26.2.2020 | 15:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Mummelin pakina: Miesten nännienkään ei tartte näkyä – "Kohta alkavat varmaan mennä akuankkoina minne lystäävät"

Kalajokiseutu
Ma 8.7.2019 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kyllä ei ole tasa-arvoa se, että naiset kulkevat nännit paljaina pitkin kyliä. Tarkoitan siis sitä tissitempausta, josta ovat puhuneet kesäkuun alusta lähtien. Aikovat kuulemma kohta taas tempaista paidat pois, eivätkä lopeta ennen kuin sitä näkyä pidetään normaalina katukuvassa.

Normaaliahan se on, että löytyy keneltä minkäkinlaista värkkiä paidan alta – on isompaa, pienempää, toispuoleista, toinen puuttuu kokonaan tai molemmat. Kaikki normaalia minusta. Mutta ei se normaaliin katukuvaan kuulu.

Nämä tissiflässimoppaajat puhisevat, että ko miehetkin saa näyttää nänninsä missä vaan. No eivät kyllä saa. Ihan yhtä pitkään ja pöyristyneenä katon, jos mies vaikka veivaa polkupyörällä paidatta keskellä kaupunkia. Kyllä joku häpy pitäis olla ihan kaikilla!

Ennemmin alkaisin niitä paidattomia ukkoja väkisin pukemaan kuin ihtiä riisumaan. Aatelkaa, ku olis semmoisia nänniratsioita. Poliisi oottelis tuolla Särkkien teiden varsilla pusikoissa ja sieltä sitten yllättäisivät näitä pyöräilijöitä. Matka saisi jatkua vasta, kun olis vähän pressua päällä. Hyväksi puhuteltaisiin.

Jos jossain nänni saa näkyä, niin silloin, kun se on työssään – siis siinä aidossa ja alkuperäisessä. Minusta lastaan pitäis saada syöttää ainakin suunnilleen missä tykkää.

En tykkää siitä, että kaikki pitää vapauttaa. On kai se isorintaisille ainakin ressi, jos pitää henkseleistä luopua. Siinäpä sitten kursivat kasaan, kun nahka repiää roikuttelusta.

Kohta alkavat varmaan mennä akuankkoina käsi kädessä minne lystäävät. Kyllä minä sanon, että on hemmoteltujen hommaa tuo, että tehdään niinku tykätään. Jotain rispektiä ja rauha kaikkien nänneille.

#