keskiviikko 28.7.2021 | 18:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus 13.6.: Hilmantorilla tavataan

To 13.6.2019 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Olin viime viikonloppuna todistamassa Hilmantorin avajaisia Hiekkasärkillä ja näin samalla valmiin torin ensimmäistä kertaa. Ja hieno torihan se olikin. Tilaa näytti olevan yllättävänkin paljon, ja katsomon ja katoksen yhdistelmä tuntui ensi kokemalta oikeinkin onnistuneelta.

Avajaispäivänä esiintymislavalla oli ohjelmaa kosolti, mutta miten tulevaisuudessa? Musiikkiesitykset ja muut kulttuurielämykset kun eivät putkahda lavalle itsestään eivätkä ilmaiseksi. Ei liene epäilystä siitä, etteikö esimerkiksi Kalajoki Akatemialla olisi vilpitön tahto hyödyntää toria parhaalla mahdollisella tavalla, mutta kuten hyvin tiedetään, eivät senkään resurssit ole loputtomat ja veroeuroista kilpailee moni muukin kohde. Voivat torilla toki ohjelmaa järjestää muutkin, mutta se kysyy edelleen arvokkaita ja rajallisia luonnonvaroja eli aikaa, rahaa ja ihmisresursseja.

Avajaisissa todettiin torin tulleen tarpeeseen. Toivottavasti näin on ja Hilmantori lavoineen ja katsomoineen sementoi asemansa säännöllisenä ulkoilmatapahtumien näyttämönä. Mitään näin hienoa julkista esiintymisareenaa kun Kalajoella ei ennen tätä ole ollut.

Markus Kärkinen

#