maanantai 13.7.2020 | 10:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Kesä käyntiin

Ke 5.6.2019 klo 13:09

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Viikonvaihteessa on tulossa vilkas. Kalajoen kesä avataan Hilmantorin avajaisten kyljessä ja samalla kaupungin valloittaa noin 1 300 leijonaa. Vaikuttaisi siltä, että helteetkin on tilattu oikealle ajankohdalle.

Kalajoen kesäkausi käynnistyy perinteisesti kesäkuun ensimmäisestä viikonlopusta. Siitä tahti kiihtyy aina vain erilaisten tapahtumien myötä. Kahden viikon päästä juhlitaan jo juhannusta.

Kahden viikon päästä meno yltyy, kun juhannusjuhlijat saapuvat paikkakunnalle. Sen jälkeen tänne odotellaan jo Bimmerparty-väkeä bemareineen.

Tämän lehden välistä löytyy Kalajokiseudun kesälehti Aalto, josta löytyy näppärästi tietoa siitä, mitä ja missä Kalajoella milloinkin tapahtuu. Vaikka kesä käy kuumimmillaan, kesälehdessä ei ole unohdettu paikkakunnalle rakasta lajia, jääkiekkoa. Jussi Jokisen laajassa henkilöhaastattelussa palataan Kalajoen oman kiekkomenestyjän juurille. Onhan kesän aikana luvassa itse kiekkoakin, kun Jokinen tuo paikkakunnalle jälleen liudan suomalaisia NHL-pelaajia.

Kesän tapahtumat ja vieraat voivat tuoda mukanaan ääntä, mutta muistetaan, että sitä kyllä mahtuu maailmaan. Nautitaan siitä, kun paikkakunnallamme on elämää.

#