maanantai 13.7.2020 | 11:52
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Puolet jo täynnä – Vanha HalpaHalli alkaa täyttyä uusista toimijoista

Hanna Parhaniemi
To 6.6.2019 klo 06:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

HalpaHallin entiset tilat ovat seisoneet vuodenpäivät tyhjillään. Tarkkasilmäiset ovat kuitenkin huomanneet, että viime viikkoina rakennuksessa on ollut liikettä.

– Tässä on nyt vuosi kartoitettu tilannetta. Olemme edenneet tarkoituksella rauhassa. Nyt puolet tilasta on täynnä, HalpaHalli Oy:n kiinteistöpäällikkö Janne Vähätiitto paljastaa.

1. heinäkuuta tiloihin muuttavat Hyvinvointikeskus Asema ja CAP-Autokoulu. Aseman tilat rakennetaan vasemmalle puolelle ja sen etupuolelle jää vielä 120 neliön tilat, joista on parhaillaan neuvottelut käynnissä. Autokoulun tilat ovat rakennuksen perällä. Oikea puoli jää vielä kokonaan vapaaksi. Tilojen vuokrauksesta vastaava Kiinteistömaailma Kokkolan yrittäjä Antti Porko huomauttaa, että tilanne on erittäin otollinen, sillä tulevien vuokralaisten ei tarvitse vain sopeutua jo olemassa oleviin tiloihin, vaan nyt on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin kohti seinää rakennetaan.

– Tässä on nyt herkkupaikka. Tämä on valmiiksi jo tuttu kauppapaikka ja tässä on valmiiksi isot parkkipaikat, se on iso etu, Porko toteaa.

Tyhjää tilaa on jäljellä 120 neliön liiketilan lisäksi peräti 800 neliötä, joka voidaan rakentaa joko yhden tai useamman yrityksen tarpeisiin.

– Tähän käytävälle on mahdollisuus tehdä esimerkiksi pienempää toimistotilaa, Vähätiitto sanoo.

Hän uskoo, että Kalajoella on tilausta uusille yrityksille.

– Ymmärtääkseni tänne toivotaan lisää kaupan alan toimijoita. Kun uusi kauppakeskus tien toisella puolella avasi ovensa, vetovoimaisuus on kasvanut käsittääkseni todella rajusti täällä, Vähätiitto kertoo.

– Kaupunki on täällä hyvin aktiivinen ja yrittäjämielinen. Se tiedetään ympäri maakuntaa, Porko huomauttaa.

Vähätiitto ja Porko pohtivat, että katon alla voisi olla myös useampi terveysalan yritys tukemassa toistaan.

– Joku alan ravintola tai vaikka lähiruokaan painottuva ravintola, Porko pohtii.

Hänen mielestä yksi rakennuksen eduista on, että kaikki palvelut ovat yhdessä kerroksessa. Esteettömyys huomioidaan muutenkin. Esimerkiksi invavessat rakennetaan aivan sisäänkäynnin viereen.

Rakennuksesta puhutaan vanhana HalpaHallina, mutta Vähätiitto uskoo tuon nimityksen rapistuvan ajallaan.

 – Tämähän ei voi olla ikuisesti vanha HalpaHalli. Uusi nimi on työn alla, hän toteaa.

Vähätiitto arvelee, että uusi identiteetti alkaa rakentua kuin itsestään, kun tilat alkavat täyttyä. Vanhat teippaukset poistetaan tällä viikolla, mikä vie viimeisetkin rippeet menneistä. Muuten julkisivuja ei tulla isommin muuttamaan.

– Julkisivut on käyty jo läpi. Kattoremontti oli muutama vuosi sitten. Sisällä pitää tehdä vähän fiksausta, mutta se ei ole iso juttu. Tuodaan tilat modernille tasolle, Vähätiitto mainitsee.

Ajatuksissa on, että liikehuoneisto toisi lisää elinvoimaa ja elävyyttä Kalajoelle.

– Täältä saa yhden liikenneympyrän ympäriltä kaiken mitä tarvitaan.

Asemalle 500 neliötä lisätilaa

Hyvinvointikeskus Aseman yrittäjä Tuula Sarpola on innoissaan tulevista uusista tiloistaan, joita remontoidaan parhaillaan hänen toiveittensa mukaan. Nykyisissä tiloissa neliöitä on vain reipas 200, nyt hän saa peräti 700 neliön tilat.

– Enää ei tarvitse olla pylly vasten pyllyä. Nyt on tilaa liikkua, Sarpola iloitsee.

Uusissa tiloissa tulee olemaan esimerkiksi sadan neliön voimistelutila. Sarpola kertoo, että ryhmäliikuntaohjaajia on ollut jo häneen yhteydessä asian suhteen. Sarpolalla on tarkoitus myös itse alkaa vetää ryhmätreenejä.

Lisäksi uudelta salilta löytyy alue crossfit-tyylistä treenausta varten ja ruhtinaallisesti tilaa erilaisille laitteille.

– Muutamia uusia laitteita tulee. Asiakkaat ovat antaneet vinkkejä, mitä he haluavat, Sarpola mainitsee.

Hän on muutenkin pyrkinyt huomioimaan asiakkaiden toiveet ja tarpeet uutta salia suunnitellessa.

– Uskon, että tällaiselle isommalle salille on tilausta. Olen ajatellut, että tätä pitää kokeilla. Jos en nyt kokeile, se harmittaisi eläkepäivillä.

Sarpolan tarkoituksena on jäädä pois muista töistä. Tällä hetkellä hän työskentelee sairaanhoitajan kotipaikkakunnallaan Pyhäjoella ja vetää jumppia Raahe-opistolla. Toiveissa on saada omia pt-asiakkaita ryhmäliikuntatuntien oheen.

Vaikka salin kulut tulevat nousemaan neliöiden mukana, Sarpola vakuuttaa, että asiakkaat eivät tule kärsimään.

– Hintoja muokataan, mutta ei ole tulossa mitään kaameita korotuksia. Voi olla, että tulee jopa helpotuksia. Meille on tulossa esimerkiksi perhekohtainen salikortti.

Salille tulee pääsisäänkäynnin lisäksi toinen sisäänkäynti, mistä asiakkaat pääsevät kulkemaan kulkulätkällä. Ajatuksissa on, että toisen sisäänkäynnin luona voisi pitää myös pihatreenejä.

#