tiistai 4.8.2020 | 20:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: "Palvelu on omiaan niille, jotka puntaroivat päänsä puhki, ovatko jotkin oireet sitä luokkaa, että pitäisi varata aika"

Ke 22.5.2019 klo 15:02

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen terveyskeskukseen on mahdollisuus tehdä ajanvarauspyyntö sähköisen palvelun kautta. Palvelun taustalla toimii lääketieteellinen tekoäly, joka tulkitsee hoidon kiireellisyyttä. Tekoäly voi ohjata asiakkaan sitä kautta päivystyksen puolelle, jos tilanne vaikuttaa siltä.

Toivottavasti ihmiset osaavat kuvailla oireitaan niin hyvin, että tekoäly varmasti tunnistaa kiireettömien joukosta kiireelliset tapaukset. Toki oireiden kuvailu voi olla vaikeaa puhelimitse tai kasvotustenkin. Sehän on perinteistä, että oireet tuppaavat katoamaan, kun olet varaamassa vaivaa tai viimeistään, kun istut lääkärissä.

Palvelu on omiaan niille, jotka puntaroivat päänsä puhki, ovatko jotkin oireet sitä luokkaa, että pitäisi varata aika. On matalampi kynnys syöttää tietojaan sähköisesti kuin jonotella ajanvaraukseen. Toivottavasti tämä palvelu estää sen, että oireista vaietaan kokonaan ja jäädään vain kotiin odottamaan noutajaa, kun ei kehdata vaivata hoitohenkilökuntaa muka olemattomilla vaivoilla.

#