sunnuntai 19.1.2020 | 10:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n Janne Anttilalle uusi luottamustoimi Oulun kauppakamarissa

Markus Kärkinen Kalajokiseutu
Pe 17.5.2019 klo 16:20 [päivitetty pe 16:22]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoki

Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtaja Janne Anttila valittiin alueen elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamisen puolesta toimivan Oulun kauppakamarin kauppa- ja matkailualan valiokunnan uudeksi puheenjohtajaksi. Aiemmin myös Lapin kansainvälisen matkailun parissa toiminut Anttila uskoo laaja-alaisesta matkailualan kokemuksestaan olevan hyötyä uudessa luottamustoimessaan.

- Olen oikein kiitollinen luottamuksesta ja tartun innokkaasti tähän tehtävään. On erityisen mukavaa, että nyt itselläni on entistä laajempi mahdollisuus tiivistää Kalajoellekin tärkeää Pohjois-Pohjanmaan ja myös Kainuun matkailun ja kaupan yritysten välistä yhteistyötä, Anttila kommentoi.

Esimerkkeinä toimivasta yhteistyöstä Anttila mainitsee rannikon matkailutoimijoiden käyttöön kehitetyn Arktinen meri -teeman sekä Attractive Oulu Region -hankkeen, jonka alla Pohjois-Pohjanmaan alueen eri matkailutoimijat ovat markkinoineet palveluitaan kansainvälisesti.

- Keskeinen sisältö tässä on se, että kun tehdään yhdessä asioita, saavutetaan isompia kokonaisuuksia, jotka on helpommin markkinoitavissa maailmalla, Anttila summaa.

Muina kehittämiskohteina Anttila näkee alan sääntelyn purkamisen, työvoiman saatavuuden parantamisen sekä alueen kauppa- ja matkailupalveluiden saavutettavuuden niin fyysisellä tasolla kuin myös digitaalisissa palveluissa. Anttila toivoisi myös viime vuosina alalla käydyn keskustelun koulujen lomajaksojen myöhäistämisestä muun Euroopan mukaiseen sykliin etenevän konkreettisiksi toimiksi.

- Erityisesti matkaketjujen kuntoon laittaminen on todella tärkeää, ja kaiken kaikkiaan lento- ja raideliikenteen edistäminen. Myös koululaisten loma-aikojen liittyvät asiat ovat koko toimialalle erittäin merkityksellisiä, Anttila sanoo.

#