sunnuntai 19.1.2020 | 09:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Olahille pöytätennisliigan mestaruus Ranskassa – Vuoden tärkeimmät ottelut ovat kuitenkin vasta edessä

Lauri Järvinen Kalajokiseutu
Pe 17.5.2019 klo 09:45

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Suomen pöytätenniksen toistaiseksi ainoa olympiaedustaja, Kalajoella syntynyt ja lapsuutensa viettänyt Pentti Olah voitti Ranskan pöytätennisliigan mestaruuden Jura Morez –seuran edusajana. Olah on nyt ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka on yltänyt suuren europpalaisen pöytätennismaan mestaruuteen. Hänen ranskalainen seuransa on Euroopassa kolmen parhaan joukossa.

– Voitto Ranskassa nousee viiden parhaan saavutuksi joukkoon. Vuoden tärkeimmät ottelut ovat kuitenkin vasta edessä, sanoo Olah.

Hänen Tokion 2020 olympiatavoitteensa osalta erittäin tärkeät turnaukset ovat EM- ja MM-kisat. Edelliset nähdään Helsingissä, mistä jatkoon etenee kaksi parasta joukkuetta neljästä. Tavoitteen epäonnistuminen merkitsee Olahin osalta 900 rankingpisteen karkaamista.

– Jos en voita kaikkia ottelujani, niin Suomen pääsy jatkoon käy erittäin vaikeaksi. MM-kisojen osalta tilanne on vastaava.

Olahin ohjelma on erittäin tiivis: touko- ja kesäkuun taiteessa hän osallistuu Kiinan ja Hongkongin avoimiin turnauksiin.

– Olen nyt maailman rankingin 82. sijalla. Jos pelini kulkee lähiviikkoina samalla tavalla kuin Ranskassa, on mahdollisuus 30:n paikkeille.

#