keskiviikko 3.6.2020 | 18:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Valokuitu kaupungin vuokra-asuntoihin – Kuidun rakentamispäätös tehdään ensi viikolla

KS
Ke 15.5.2019 klo 14:12 | päivitetty ke 15:02

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen vuokra-asunnot Oy:n hallitus on tehnyt päätöksen hankkia valokuituliittymät kaikkiin kaupungin vuokra-asuntoihin. Valokuituliittymät otetaan käyttöön sitä mukaan kuin verkon rakentaminen edistyy eri alueilla olevien kiinteistöjen saataville.

– Haluamme tarjota asukkaille varmat tietoliikenneyhteydet. Tämä on myös tekijä, jolla lisäämme asuntojemme houkuttelevuutta. Investointi on yhtiön kannalta taloudellisesti merkittävä. Yhtiön hallitus päätti kuitenkin sijoittaa siihen, että kaikilla asukkailla on mahdollisuus käyttää verkossa olevia palveluita monipuolisesti. Päätöksellä myös edesautetaan valokuituprojektin toteutumista koko Kalajoen alueelle, kertoo päätöksestä Kalajoen vuokra-asuntojen toimitusjohtaja Mari Saari-Somero.

Kalajoen kaupunkikonserni on tilannut valokuidun lähes kaikkiin kaupungin julkisiin rakennuksiin ja kaupunkikonsernin yhtiöiden toimipisteisiin. Valokuitua on tilattu muutenkin ahkerasti. Tällä hetkellä liittymätilauksia on kasassa noin 1 650 kappaletta.

Kaupungin omistama Kalajoen Kuitu Oy rakentaa valokuituverkon. Myyntipäällikkö Mari Palinin mukaan ensimmäiseltä rakennusalueelta puuttuu enää muutamia kymmeniä tilauksia rakennuspäätöksen tekoa varten ja rakentamispäätös pyritään saamaan aikaiseksi jo ensi viikolla vaaditun tilausmäärän tullessa täyteen. Ensimmäinen rakentamisalue on Holmanperä-Vuorenkallio, Etelänkylä, Tynkä-Typpö, Rautio ja Meinala.

#