sunnuntai 5.7.2020 | 01:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Ei järjestetä harakoille rääppiäisiä samalla, kun kierrätetään muovijätettä

Ke 15.5.2019 klo 10:07 | päivitetty ke 10:17

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Se näkyy ihmetyttää ja ärsyttää viikosta toiseen – nimittäin Kalajoen muovipakkausten keräyspisteen ympäristö. Kyseessähän on nimenomaan muovipakkausten keräyspiste, ei lehmien juottokaukaloiden, puutarhakalusteiden tai pottien keräyspiste. Ja vaikka kyse on roskien lajittelupisteestä, se ei tarkoita sitä, että silläkään alueella saisi roskata. Keräysaltaat täyttyvät nopeasti ja kun ne tursuavat yli, roskat jätetään maahan odottamaan siivoojaa – tai harakkalaumaa rääppiäisiin.

On ymmärrettävää, jos kaikki eivät ehdi alkaa tehdä ilmoitusta täydestä keräyspisteestä siinä vaiheessa, saati jäädä odottamaan altaiden tyhjennystä, mutta kyllä ne roskapussit pitää siinä vaiheessa laittaa takaisin peräkonttiin eikä maahan. On hienoa, että kalajokiset ovat innostuneet kierrättämään muovia niin hyvin, ettei yksi keräyspiste tahdo riittää, mutta kun kierrätetään, tehdään se kunnolla.

Onneksi tänne on suunnitteilla joko lisäallas nykyiselle muovipakkausten keräyspisteelle tai jopa toinen keräyspiste. Molemmille olisi varmasti tilausta, useammallekin uudelle keräyspisteelle. Nykyinen sijainti ei välttämättä kannusta vaikkapa rahjalaisia, saati himankalaisia kierrättämään.

#