keskiviikko 3.6.2020 | 17:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Lumikki ja seitsemän kääpiötä Virta-salissa – Tynkäläiset kääpiöt myyvät turisteille jätetaidetta vanhan kesäteatteriesityksen lyhennetyssä versiossa

Kalajokiseutu
Ke 15.5.2019 klo 09:01

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen kansalaisopiston teatteri-ilmaisun perusopetuksen 11-13-vuotiaiden ryhmän mennyt vuosi huipentuu tulevana viikonloppuna. Tuolloin Virta-salin lavalla nähdään Lumikki ja seitsemän kääpiötä TIPO-teatterin tulkitsemana.

Tässä Raimo Hentusen käsikirjoittamassa ja ohjaamassa versiossa kääpiöt ovat tynkäläisiä kierrätystaiteilijoita, jotka keräilevät päivisin jätteitä Seitsemännestä laaksosta ja tekevät niistä taidetta, jota myyvät turisteille. Heidän luokseen saapuu Lumikki, joka piileksii Kuningatarta, ilkeää äitipuoltaan. Kyseessä on lyhennetty versio 10 vuotta sitten Kalajoen kesäteatterissa nähdystä esityksestä.

Rooleissa nähdään Miina Bäckman (Kuningatar), Saana Juola (Lumikki), Lauri Hihnala (Vouti), Juuso Haataja (Prinssi), Roosa Juola (Vilkas), Ella-Maaria Juola (Ujo), Ainoliina Helaakoski (Nuhanenä), Karita Kaivosoja (Viisas), Emmi Ketonen (Lystikäs), Alisa Selin (Unelias) ja Ella Vierimaa (Jörö).

Puvustuksen ja tarpeiston ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Niina Hihnala ja Niina Juola. Lavastuksen ovat nikkaroineet Jouko Ekonkari ja ohjaaja. Valoista vastaa Arto Nauha. Esityksiä on kaksi, lauantaina ja sunnuntaina. Esityksiin on vapaa pääsy.

#