sunnuntai 19.1.2020 | 08:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Telineet paukkumaan – 175 voimistelijaa tulossa temppuilemaan Kalajoen Voimistelijoiden kotikisaan

Hanna Parhaniemi Kalajokiseutu
Ke 8.5.2019 klo 08:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoen Voimistelijoiden kevään suurin rutistus saa huippunsa huomenna perjantaina. Silloin esimerkiksi puomit ja nojapuut liikahtavat seuran omasta telinesalista Meinalasta kohti ammattiopiston salia. Lauantaina nimittäin koittavat Voimistelijoiden omat kisat, jotka seura järjestää talkoovoimin vanhempien avustuksella.

Kilpailuihin on tulossa kaikkiaan 175 voimistelijaa kaikkiaan yhdeksästä seurasta.

– Nämä ovat melkein lähellä ennätystä, valmentaja Taina Kemppainen mainitsee.

Kalajokisia on kisaamassa kolmen kilparyhmän verran. Joukossa on tyttöjä ikähaitarilla 8-17 vuotta.

– Meidän tytöt ovat pärjänneet kevään kisoissa tosi hyvin. Vaikeimmassa E-sarjassa on tullut jopa kultaa, valmentaja, lauantain kisoissa ylituomarina toimiva Reetta Vasankari kertoo.

– Isokäännän Kaisa voitti kevään jokaisessa kisassa hypyn E-luokassa, hän heittää esimerkin.

Jenni Jaatinen oli neliottelun kolmas Oulussa, Noora Hongell voitti Pietarsaaressa pronssia permannolta, Klaara Kivistö nappasi pronssia sekä permannolta että puomilta Isokyrön kisoista.

– Keväällä E-luokkaan siirtynyt Alisa Lavander oli ensikertalaisena hienosti kahdeksas Isokyrön neliottelussa, valmentaja Satu Saari-Kerola mainitsee.

C-luokassa kilpaileva Mariam Mohaibes oli Oulussa neljäs.

– Siinä oli paljon osallistujia ja kilpailussa oli todella korkea taso, Saari-Kerola huomauttaa.

Telinevoimistelussa kilpailuluokkia on välillä B-G. F on tällä hetkellä korkein luokka, missä Kalajoen Voimistelijat kilpailee. Kisamatka alkaa aina luokasta B, mistä edetään ylöspäin, jos kisoista tulee hyviä pisteitä.

– Kilpailemisen voi aloittaa seitsemänvuotiaana, Vasankari sanoo.

Harrastuksen ideaali aloitusikä on viisi vuotta. Kyseessä on taitolaji, jossa ominaisuudet kehittyvät 5-6-vuotiaana. Nuorempana uskaltaa myös rohkeammin heittäytyä tekemään temppuja.

Valmentajat toivovat, että kilpailu herättäisi paikallisissa kiinnostusta ja Jedun saliin saataisiin lauantaina väkeä katsomoon. He kertovat, että telinevoimistelu ei ole varsinaisesti pelkkää voimistelua. Erityisesti permantoesitykset ovat dynaamisia ja tanssillisia ohjelmanumeroita.

#