sunnuntai 19.1.2020 | 08:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Heidi O'Gormanin Näkökulma: Yhteisiä elämyksiä kokemalla kohti menestystä

Kalajokiseutu
Ti 30.4.2019 klo 13:49

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

On ollut ilahduttavaa huomata, että viime aikoina yritysmaailmassakin ovat nousseet suosioon pehmeämmät arvot. Moderniksi mielletyn yrityksen tulee edelleen tavoitella mahdollisimman hyviä tuloksia, mutta ei pelkästään taloudellisesti, vaan arvomittareillakin mitattuna.

Aloilla, joissa osaavan työvoiman saaminen voi olla hankalaa, on jo pakko satsata yrityskuvaan ja henkilöstöön aidosti, mutta yhä enemmän tätä odotetaan kaikenlaisilta työpaikoilta. Tutkimustenkin mukaan nuoremmat ikäluokat eivät ole enää yhtä työnantajauskollisia, vaan etsivät paikkaansa omista lähtökohdistaan. Näin ollen yrityksille ihmisiin investoiminen on tärkeää. Yritykset kilpailevat työntekijöiden saamisesta ja työntekijänä pitämisestä keskenään henkilöstöeduilla, yhteishengellä ja yrityksen arvomaailmasta välittyvällä mielikuvalla.

Kasvuyrityksillä ja start-upeilla tärkeitä asioita ovat puolestaan henkilöstön luovuuden, rohkeuden ja sitkeyden kehittäminen sekä niihin kannustaminen.

Olen tutustunut viime aikoina jonkin verran brittiläisen liikemiehen, Richard Bransonin (69) ajatuksiin menestyksestä ja johtajuudesta. Branson on miljardööri, joka on hankkinut suurimman osan varallisuudestaan Virgin-brändillä. Konserniin kuuluu kaikkiaan yli sata yritystä, joista tunnetuimmat ovat jollakin tavalla kytköksissä matkailuun tai vapaa-aikaan: lentoyhtiö, matkayhtiö, rautatieyhtiö, matkapuhelinoperaattori, lukuisia luovan alan yrityksiä ja jopa avaruusturismiin liittyvä yhtiö. Juuri matkailupainoitteinen menestystarina on syy, miksi Branson on valikoitunut mielenkiintoni kohteeksi. Bransonin firmat tarjoavat niin majoitusta, erilaisia kuljetuspalveluita kuin viihdettäkin. Toisaalta hänellä on ollut näppinsä pelissä formuloissa, ympäristöystävällisemmän polttoaineen kehittämisessä ja humanitaarisessa työssä.

Aivan aluksi Branson oli mukana musiikkimaailmassa legendaarisen levy-yhtiönsä kautta. Hän on myös seikkailija, joka on ylittänyt niin Atlantin kuin Tyynenmerenkin, muun muassa kuumailmapallolla. Unelmista Branson on sitä mieltä, että ne ovat riittävän suuria vain, jos ne vähän pelottavat.

Branson lyötiin ritariksi jo 20 vuotta sitten. Hän on osoittanut luovuutensa liiketoiminnallaan. Mutta mikä parasta, hän on ”hyvä tyyppi”, joka on työntekijöidensä puolella, ainakin julkisuudessa. Hän uskoo, että myös hyvä yritysidea perustuu jollakin tavalla siihen, että yrittää tehdä ihmisten elämästä parempaa. Muutenkin Branson haluaa pitää ihmiset keskiössä:

Vapaasti suomennettuna Branson on sanonut muun muassa: Valmenna ihmisiä niin hyvin, että he voivat lähteä, mutta kohtele heitä niin hyvin, etteivät he halua. Tapa, jolla kohtelet työntekijöitäsi, on tapa, jolla he kohtelevat asiakkaitasi, ja ihmiset kukoistavat, kun heitä kehutaan.

Yksi tapa näyttää omalle henkilöstölleen, että he ovat arvokkaita, on tarjota heille elämyksiä ja yhteistä aikaa, jossa ei ole minkäänlaisia työvaatimuksia tai tehokkuus-taka-ajatuksia, vaan puhdas tarkoitus on kiittää, hemmotella tai piristää yrityksen yhteisen menestyksen eteen ahertaneita ihmisiä. Työhyvinvointia ja työkykyä edistävät yhteiset virkistyspäivät tuottavat kuitenkin vääjäämättä sivutuotteena hyötyä myös yritykselle. Kun yhteisiä tavoitteita kurottelevat ihmiset tuntevat toisensa paremmin, tulevat toimeen keskenään hyvin, löytävät yhteishengen sekä kokevat itsensä arvostetuiksi ja tärkeiksi, luo se paremman kasvualustan yrityksen menestykselle.

Tällaisia elämyksiä ja puitteita yhteisille hetkille ei kalajokisten yritysten tarvitse onneksi lähteä hakemaan kaukaa. Kalajoelta löytyy valtava valikoima työhyvinvointia ja työkykyä parantavia aktiviteetteja, joita voin lämpimästi suositella kokeilemaan.

Yritysjuhlien tai asiakastilaisuuksien viettäminen on myös meillä helpompaa kuin jopa monessa meitä isommassa kaupungissa. Mikäpä parempi tapa kiittää henkilöstöä tai asiakkaita kuin yhteinen ilta hyvän ruoan, juoman ja musiikin tai kauniin kalajokisen luonnon äärellä.

Silloinkin, kun tarvitaan tiukkaa vääntöä päätöksistä tai uusia ratkaisuja ongelmiin, voi inspiroivalla palaveripaikalla olla varsin merkittävä rooli ideoiden löytymiseen. Pienen välimatkan päästä yrityksestä ajatus voi kirkastua ja uusia oivalluksia syntyä.

#