torstai 2.7.2020 | 09:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Nyt on annettava kaikki

Hanna Parhaniemi
Ke 27.3.2019 klo 14:57

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kalajoella alakouluikäisille lapsille suunnattu supersankarikoulutus Kalajoella. Miten nerokas keksintö liikunnanohjaaja Meri Satamalta. Supersankarikoulutus kuulostaa vanhemmastakin paljon houkuttelevammalta kuin vaikkapa perinteinen liikuntakerho.

Vastaavanlaista, ehkä hiukan tylsän asian pukemista uuteen asuun, voisi tehdä monella muullakin saralla. Kalajoen väestön hyvinvoinnista kertova raportti osoittaa, että vaikka moni asia on täällä kunnossa, paljon on myös tehtävää. Hälyttävän moni koululainen syö huonosti, aamupaloja ja lounaita jätetään kokonaan väliin. Sen arvaa, mitä se tekee keskittymiselle, kun maha mouruaa oppitunneilla.

Mielenterveysongelmat ovat myös surullinen näkymä Kalajoen tilastoissa. Kalajoella on huomattavasti enemmän 0-17-vuotiaita, jotka ovat saaneet mielenterveyden häiriöihin sairaalahoitoa, kuin muualla lähialueella ja koko maassa. Toki se on positiivista, että apua on saatu.

Pahinta on, että kouluissamme on sellaisia oppilaita, joilla ei ole yhtään ystävää. Vaikka määrä on vähäinen, se vähäkin on liikaa.

Nämä ovat sellaisia asioita, joiden korjaantumiseksi kaupungin pitäisi antaa kaikkensa ennen kuin lumipalloefekti pudottaa nämä nuoret yhteiskuntamme pyöristä.

#