tiistai 26.5.2020 | 09:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kahvilla: Tuontia, vientiä ja verkkokauppaa

Sari Passoja-Verronen
Ke 13.3.2019 klo 13:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ymmyrkäinen

Ying Liun ja Mikael Näverin yritys CF Line Ay on seitsemässä vuodessa laajentunut merkittävästi. Pääasiassa autojen varaosien maahantuonnilla aloittaneen yrityksen päätoimiala on edelleen maahantuonti, mutta sillä on myös oma verkkokauppa ja vientiä.

– Olemme avanneet Kiinaankin pienimuotoisen verkkokaupan, jossa myymme suomalaisia tuotteita. Sitä on tarkoitus laajentaa syksyllä, kertoo toimitusjohtajana toimiva Ying Liu.

CF Line maahantuo yrityksille ympäri Suomen erikoiskoneita ja verkkokaupasta voi tilata varaosia esimerkiksi crossimopoihin ja kilpa-autoihin.

– Erikoisuutenamme ovat muun muassa koneistustarvikkeet, joita toimitamme metallialan yrityksille, Mikael Näveri toteaa.

Ying Liu kertoo olevansa ensimmäinen Kalajoelle muuttanut kiinalainen. Koska työpaikan saaminen oli vaikeaa, hän perusti yrityksen ensin toiminimellä vuonna 2012. Jo seuraavana vuonna avautui verkkokauppa.

– Avustan lisäksi yrityksiä Kiinasta tilattujen tuotteiden ongelmatilanteissa, sillä se on hankalaa, jos ei ole kiinan kielen taitoinen.

Puolitoista vuotta sitten yritys osti Ymmyrkäisestä isommat tilat, jonka yhteydessä on myymälä.

– Emme ole paljon markkinoineet sitä, sillä etsimme parhaillaan työntekijää avuksemme sitä hoitamaan.

#