keskiviikko 3.6.2020 | 19:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Jussi voitti kilpailun ja muut ois melkein voittanu" - Päiväkoti Arkin eskarit tekivät projektityön hiihtäjä Jussi Kurikkalasta

Sari Passoja-Verronen
Ke 13.3.2019 klo 12:05

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pohjankylä

Päiväkoti Arkin eskarit ovat tehneet projektityön kalajokisesta mestarihiihtäjä Jussi Kurikkalasta. He tutustuivat Kurikkalan elämään ja kävivät ihailemassa päiväkodin lähellä olevaa Kurikkalan patsasta.

Tämän jälkeen jokainen lapsi sai kuvata hiihtäjää haluamallaan tavalla.

– Lapset ovat olleet aivan innoissaan. He ovat maalanneet, piirtäneet, ottaneet valokuvia patsaasta sekä kirjoittaneet Jussista käsin ja koneella. He ovat tehneet myös pieniä massaveistoksia, kertoo Sari Siltala päiväkoti Arkista.

– Minusta parasta oli maalaaminen, kertoo Mette.

Eliah oli piirtänyt Jussi Kurikkalan seisomassa palkintopallilla ja hän oli myös käynyt ottamassa patsaasta valokuvan tabletilla.

Jussi Kurikkala voitti useita maailmanmestaruuksia ja se innosti lapsia kirjoittamaan hänen kilpailuistaan.

– Jussi voitti kilpailun ja muut ois melkein voittanu, toteaa Vilma piirustuksessaan.

– Jussi oli lähössä, mutta se kaatu, sit se pääsi ylös, kuvailee Aino-Maria työssään.

– Jussi Kurikkala oli justiin voittamasa, niin toinen meinas ohittaa hänet ja sitte se hiihti niin kovaa, että toinen ei saanu. Sitte se voitti, Luukas kertoo kiivaasta kilpailusta.

Sari Siltala naurahtaa, että lapsista oli hauskaa myös kuulla mitä Jussista kirjoitettiin ranskalaisissa lehdissä vuonna 1937. "Tämä villi lappalainen syö aamiaisekseen hylkeenrasvaa, puolisekseen sudenhäntälientä ja taas hylkeenpaistia sekä päivälliseksi karhunlihakeittoa".

Liekö se ollutkin mestarihiihtäjän menestyksen salaisuus?

Hiihtäminenon kivaa myös Arkin 16 eskarilaisen mielestä. Heille on tehty rantapuistoon oma latu, jota he käyvät kiertämässä.

#