maanantai 13.7.2020 | 11:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen neuvola muuttamassa Koppelin liikekeskukseen

Hannu Verronen
Ti 12.3.2019 klo 18:41 | päivitetty ti 20:37

Kalajoen neuvola on muuttamassa kaupungin keskustan liikekeskus Koppeliin. Hyvinvointipalvelut on yhdessä teknisten palveluiden kanssa kartoittanut mahdollisia soveltuvia väistötiloja korvaamaan terveyskeskuksen A-osan jatkuvan työskentelyn tilat. Kaupunginhallitus tarttui Pohjolan Vesi ja Ympäristö Ky:n tarjoukseen saada tiloja keskustan Koppelin kiinteistöstä. Alakerran tilat sopivat muutostöiden jälkeen lasten ja perheiden palveluiden tiloiksi ja 2. kerroksen tilat neuvolan tiloiksi pienten muutostöiden jälkeen.

Eija Pahkala esitti, että päätökseen lisätään lause ”mikäli tiloissa ilmenee sisäilmaongelmia, niiden korjaamisesta vastaa vuokranantaja”. Vesa Hihnala kannatti Pahkalan esitystä. Kaupunginhallitus hyväksyi lisäyksen yksimielisesti.

Kotiin annettavat palvelut ja asumispalvelut ovat siirtyneet Katveen tiloista väistötiloihin Mäntyrinteelle, kun ns. Helmi-siipi ei täyttänyt asumisturvallisuudelle asetettuja vaatimuksia, koska sieltä puuttui automaattinen palonsammutusjärjestelmä. Nyt tuo järjestelmä on suunniteltu asennettavaksi ja mahdollistaisi tilojen käyttöönoton lyhytaikaiseen hoitoon. Kotona asumisen tukemiseen lyhytaikaisella hoidolla sekä pysyviin asumispaikkoihin on tarve ennen uudisrakentamisen valmistumista.

Kaupunginvaltuustolle esitetään, että muutostöihin varataan 56 500 euroa talousarvioon vuodelle 2019. Muutostyöt rahoitetaan lainamäärää lisäämällä.

Hyvinvointipalvelujen toimistotyöskentiloja on muuttamassa Rahvon teollisuusalueelle.

#