tiistai 26.5.2020 | 10:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Merran pitsabileiden loppu – Reitti välikatolle lasitetaan umpeen hetkenä minä hyvänsä

Hanna Parhaniemi
Ti 12.3.2019 klo 12:45

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kauppa- ja kulttuurikeskus Merrassa saattaa kuulua melkoista ryskettä jostain yläilmoista Tokmannin puoleisten ulko-ovien luota. Ryske kuuluu vielä paremmin kirjastoon menevien portaiden välitasanteella. Tasanteelta pääsee nimittäin loikkaamaan lasikaiteen yli alakerran taukotilojen katolle.

Nuoriso on ottanut paikan omakseen oman terveytensä kustannukselta. Jo sinne meneminen kaiteen yli on vaarallista, sillä alla odottaa monen metrin pudotus maan tasalle. Välikatolla seikkailu on muutenkin vakava turvallisuusriski paitsi nuorille itselleen, myös alhaalla kahvitteleville työntekijöille.

– Se on välikatto eikä sitä ole tehty niin kestäväksi, että siellä voisi oleilla. Se saattaa romahtaa, Kalajoen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Anita Ohtamaa huomauttaa.

– Olemme olleet kirjastolla asiasta todella huolissamme jo pitkään, hän jatkaa.

Pahinta on, että nuoret ovat jopa hypänneet kaiteelta alas asti. Ylhäältä katsoen ei ole mitään mahdollisuutta havaita, jos joku on tulossa alapuolelle kauppojen suunnasta.

Katolla on myös roskattu törkeästi. Siellä on ehditty pitää pitsabileitä ja muita eväsretkiä, eivätkä roskat ole päätyneet porrastasanteella olevaan roskapönttöön, vaan pitkin välikattoa. Yksi huvi on tuntunut olevan roskien saaminen kattovalaisimien päälle.

– Se on paloturvallisuusriski, Ohtamaa toteaa.

Nyt pitsabileille ja roskaamiselle tehdään väkisin loppu. Porrastasanteelta ei pääse loikkimaan pian enää minnekään, sillä se lasitetaan umpeen ihan lähipäivinä.

– Siitä on kaksi, kolme viikkoa, kun kävimme mittaamassa paikkaa ja oli puhe, että kolmisen viikkoa menee lasin saamisessa, Mika Vihelä Kiinteistö Oy Kalajoen Merran hallituksesta kertoo tiistaina.

Lasittaminen on välttämätöntä.

– Kyllä siitä on tullut niin paljon valituksia, Vihelä sanoo.

Muutoin kaikki on sujunut mukavasti vajaa vuosi sitten avatussa kauppa- ja kulttuurikeskuksen kiinteistössä.

– Parkkipaikka näyttää olevan aina täynnä. Kyllä Kalajoki on tarvinnut tuollaisen paikan, Vihelä iloitsee.

#