tiistai 18.6.2019 | 18:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

JHT vaihtaa päävalmentajaa – Niko Kivinen Timo Seikkulan tilalle

Hanna Parhaniemi Kalajokiseutu+
Ti 8.1.2019 klo 12:38 [päivitetty ti 13:57]

JHT Kalajoki on vapauttanut Timo Seikkulan päävalmentajan tehtävistä.

­– Kausi on ollut hyvän alun jälkeen vaikea. Pelillinen ilme ja suorittamisen taso on ollut pettymys, joten koimme että muutoksia on tehtävä. Valitettavasti usein se muutos yksilöityy päävalmentajaan, mutta se kuuluu lajiin, kertoo JHT:n manageri Jarno Rautio vaikeasta päätöksestä.

– Päätös ei todellakaan ollut helppo, varsinkin kun mestaruuden jälkeen lähdimme rakentamaan vahvasti kalajokista valmennusta, mutta välillä on tehtävä myös ikäviä ratkaisuja. On helpompi vaihtaa yksi mies kuin koko joukkue, Rautio jatkaa.

Vastuun päävalmentajan tehtävistä ottaa välittömästi kokkolalainen Niko Kivinen, 29. Kokkolan Hermes nappasi Kivisen JHT:n riveistä omaan valmennustiimiinsä fysiikkavalmentajaksi kesken viime kauden. Kivinen on jatkanut kotijoukkueensa Hermeksen valmennustiimissä myös tämän kauden.

Kivisen sopimus on mallia 1+1 ja ensi kauden optiota käsitellään kauden jälkeen.

– Innolla otan haasteen vastaan. Aikaa ei ole paljon, joten aloitetaan heti tänään priorisoimaan ongelmakohtia. Kaikki lähtee kuitenkin päivittäisestä tekemisestä ja harjoittelusta, kommentoi Kivinen nimitystään tuoreeltaan.

– Tilanne JHT:ssä on erittäin haastava. Ylemmän jatkosarjan paikka on karkaamassa ja joukkueessa on tietyllä tavalla kriisi päällä. Loukkaantumiset myös hankaloittavat tilannetta. Tulevan viikonlopun vieraspeleistä on saatava maksimitulos jotta tavoitteemme päästä ylempään loppusarjaan toteutuu, Kivinen arvioi.

Rautio toteaa, että tilastot ovat vielä jonkin verran JHT:n puolella. JHT on yhden pisteen jäljessä Jyväskylän Riemua.

– Kaikki on meidän käsissämme. Toivottavasti pääsemme takaisin voittokauteen. Alkukausihan oli loistava, Rautio sanoo ja mainitsee joukkueen olevan voitontahtoinen.

#