lauantai 21.9.2019 | 20:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus: Joulurauhaa

Hanna Parhaniemi Kalajokiseutu
Ti 18.12.2018 klo 14:26

Tuntuu, että negatiivisuus korostuu joulun alla. Monilla työpaikoilla on kova kiire, jouluvalmistelut ja lahjahankinnat stressaavat kotona. Joitain ahdistaa jouluna korostuva yksinäisyys jo ennalta. Ihmiset ovat äkäisiä, yhtäkkiä muuten vähäpätöiset asiat paisuvat pään sisällä aivan uusiin mittakaavoihin.

Perjantaina joulurauha julistettiin kotieläinpiha HuviVilissä kaikille eläimille, aattona se julistetaan kaikelle kansalle perinteisesti Turussa. Yritetään antaa joulurauhalle jo nyt tilaa työpaikoille, koteihin ja mieliimme. Vaikka on kiire, sen ei tarvitse kuulua puheessamme. Kiire ja stressi eivät oikeuta olemaan ilkeä toisille ihmisille. Kannattaa muistaa, että kukin elää omaa arkeaan todennäköisesti parhaansa tehden, omien resurssien mukaan. Kaikkea ei ehdi, eikä jaksa, eikä tarvitsekaan.

Loppujen lopuksi olemme kaikki täällä toisiamme varten, toistemme tukena, emmekä kinastelukaverina ja näkemässä toisissamme päällimmäisenä pahaa. Mitä jos jouluna hiljentyisimme miettimään, että ehkä kaiken takana on kuitenkin jotain hyvää? Myös niiden asioiden, jotka näemme mustana.

#