tiistai 18.6.2019 | 18:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Sari Passojan kolumni: Aina pitäisi olla aikaa askarteluun

Sari Passoja Kalajokiseutu+
Ke 12.12.2018 klo 16:10

Joka vuosi olen ajatellut tehdä itse joulukortit hyvissä ajoin ja muutenkin askarrella kaikkea mahdollista. Vaan useimmiten tämä haave on kaatunut siihen, ettei muka ole ollut aikaa. On pitänyt siivota, kokata, leipoa ja hypätä kaupasta toiseen lahjojen perässä - ja sitten onkin ollut jo joulu.

Tänä vuonna päätin mielessäni heti syksyllä, että nyt on löydyttävä aikaa askarteluun. Kyllä pitää saada tehdä sitä mistä tykkää, varsinkin kun tällä mummulla on innokas kaveri siihen touhuun. Ensimmäisen askarteluviikonlopun pidimme jo marraskuussa. Ja kyllä oli mökki sekaisin, melkein yhtä paljon kuin tekijätkin, vaan olipa mukavaa!

Käsin tekeminen on onneksi tullut muotiin yhä enemmän ja enemmän. Ongelmana vaan on se, että ei ole aikaa. Ja miten helppo on ostaa valmista. Ei voi kuin ihmetellä, että miten entisaikaan ihmisillä on ollut aikaa värkätä vaikka mitä, vaikka ei ole ollut edes kodinkoneita apuna? Jos nyt pitäisi pestä pyykit ja tiskit käsin, niin ei tulisi mitään.

Kun kellossa ei ole enempää tunteja, niin mistä sitten voisi repäistä aikaa askarteluun? Aamuvirkkuna tyyppinä nipistän omaa aikaa aamusta. Tunnissa ehtii tehdä vaikka mitä, samalla kun heräilet rauhassa aamukahvia hörppien. Iltavirkut voivat tietysti nipistää askarteluaikaa illasta, kun muut jo kuorsaavat. Pääasia, että aikaa löytyy.

Mutta kyllä askartelu voi käydä työstäkin, jos lataa siihen liikaa odotuksia. Viime sunnuntaina tein paketti- ja joulukortteja ja aluksi se olikin tosi kivaa. Mutta kun niitä piti työstää kymmeniä, niin väkisinkin inspiraatio rupesi loppumaan.

Siispä anteeksi te tutut, jotka saatte punaisen kartongin palan, jossa lukee mustalla tussilla kirjoitettuna Hyvää joulua! ja nimi alla. Ajatus on kuitenkin lämmin.

Pikkusari

#