keskiviikko 21.8.2019 | 01:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Mielipide: Rekat pikkuteillä

Antero Haapasaari Kalajokiseutu+
Ti 4.12.2018 klo 13:56

Kalajoen kaupungin väestönkasvu on hiipunut vuonna 2017 syyskuusta tämän vuoden syyskuuhun 98 henkilöllä. Ymmärtääkseni tilastoissa ei näy vielä kunnallisveron korotuksen negatiivisia vaikutuksia.

Ei Kalajoen Hiekkasärkkäin matkailukausi kestä puolta vuotta niin kuin Levillä tai Ylläksellä, vaan juhannuksesta koulujen alkamiseen. Kyllä siinä kuu närettä kiertää ennen kuin tyrskymajat ja kaupungin rahoittamat Keskuskarin rakentaminen kilisee kiinteistöveroina kaupungin kassaan.

Ihmisistä välittäminen ja heidän viihtymisestä huolehtiminen on vierasta Kalajoen keskustaenemmistöläisille titteli- ja kirjekurssinoomeille. Kuten tämän hengenvaarallisen rehurekkaliikenteen siirtäminen Ämmän- ja Lepistöntieltä jäähdyttämön taakse ja siitä kasitielle. Että jättirekat kohdatessaan vääntävät sivupeilit ovipeltiin kiinni, jotta mahtuvat ohittamaan toisensa. Kävele siinä sitten ojassa. Kyllä Ely-keskukselta riittää avustuksia Särkkäin tiestöön. Saapas nähdä koska pikkuteiden ojanpientareet pettävät ja tapahtuu pahempi vahinko.

#