torstai 2.7.2020 | 09:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Janica tähtää huippujalkapalloilijaksi  – 12-vuotiaan Janican nimi taipuu sekä suomalaiseen että ruotsalaiseen suuhun

Melissa Nurmi, Helmi Nauha
To 15.11.2018 klo 07:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nimi Janica Kristiina sopii sekä suomalaisen että ruotsalaisen suuhun. Kaksikielisessä Peltolan perheessä lasten nimiksi on valittu sellaisia, jotka sekä suomalainen että ruotsalainen voi lausua. Janica Peltolan toinen nimi, Kristiina, tulee suvulta. Nimeä on käytetty nyt jo viidennessä polvessa, kun sama toinen nimi on myös Janican äidillä, mummulla ja isomummulla.

Janican lisäksi perheeseen kuuluu äiti Sanna, isä Ville sekä kaksi pikkuveljeä, Henrik ja Benjamin. Perheen isä on ruotsinkielinen, ja häntä kutsutaan papaksi.

– Täälläpäin isoisiä kutsutaan usein papaksi, joten sekaannuksia välillä syntyy, naurahtaa perheen äiti Sanna.

Janika tykkää leikittää ja hoitaa veljistään nuorempaa Henrikiä. Yhdessä perheen kanssa yleensä ulkoillaan tai pelataan lautapelejä. Kesäisin perhe käy Rahjan saaristossa veneilemässä omalla veneellään.

Janica käy nyt kuudetta luokkaa Pohjankylän koulussa. Koulu sujuu häneltä mallikkaasti ja kavereiden seurassa koulupäivät kuluvat nopeasti. Urheilullisen Janican lempiaine on ehdottomasti liikunta.

Ensi vuonna Janicaa odottaa seitsemäs luokka. Uuteen kouluun siirtyminen toki jännittää, mutta ajatus uudesta koulusta ja kavereista kuulostaa kivalta. Janica odottaakin jo innolla, että hän pääsee tapaamaan uusia ihmisiä.

Janican harrastuksiin kuuluu jalkapallon pelaaminen. Hän on harrastanut sitä kolme vuotta ja hän pelaa K-pallon D-tytöissä.

– Jalkapallossa parasta on se, kun saa pelata yhdessä kavereiden kanssa, Janica kertoo.

Hän sanoo unelmoivansa ammattijalkapalloilijan urasta.

Vapaa-ajallaan Janica tykkää leipoa, urheilla, leikkiä kaninsa kanssa sekä käydä ulkona kavereiden kanssa. Hän on pienestä asti tykännyt leipoa kotona. Heidän perheessään on aina saanut leipoa, mikä on myös innostanut harrastukseen. Janica leipoo monenlaisia leipomuksia ja osaa tehdä esimerkiksi loistavaa mutakakkua.

Kavereidensa kanssa Janica tykkää hengailla uudessa kirjastossa.

Janica omistaa pienen ja pörröisen lemmikkikanin nimeltä Hipsu. Hipsu on kaksivuotias sekarotuinen kani.

– Hipsu on luonteeltaan tosi kiltti ja määrätietoinen, Janica kertoo.

Janican perheessä ei erityisemmin vietetä nimipäiviä, eikä tämäkään nimipäivä ole poikkeus.

– Lehti kyllä saattaa tulla luettua, hän naurahtaa.

#