lauantai 11.7.2020 | 17:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Viisivuotiaan nimipäiväsankari Aatoksen lempileikkejä ovat pukuleikit sekä robottileikit

Helmi Nauha, Melissa Nurmi
To 8.11.2018 klo 12:45

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Viisivuotiasta Aatos Isopahkalaa vähän jännittää. Hänen äitinsä Janika kertoo pojan odottaneen haastattelua koko viikon, mikä selittää yleensä niin reippaan pojan yhtäkkisen ujostelun. Äidin kehottaessa Aatosta hakemaan hänen uuden leikkirobottinsa, jännitys kuitenkin unohtuu ja poika rientää hakemaan leluaan.

– Tämä meidän Aatos on semmoinen kova robottimies, äiti naurahtaa pojan esitellessä innoissaan monimutkaisesti taittuvaa leluansa.

Aatos toivookin joululahjaksi Powerman-robottia.

Aatoksen koko nimi on Veikko Aatos Viljami. Hän kertoo pitävänsä nimestään, eikä tahtoisi kutsumanimekseen Veikkoa, vaikka se hänen ensimmäinen nimensä onkin. Janika kertoo Aatoksen kaikkien nimien olevan sukulaisilta perittyjä.

– Veikko oli Juhon papan nimi ja Aatos taas minun pappani, hän selittää.

Vilkkaaseen perheeseen kuuluu Aatoksen lisäksi isä Juho, äiti Janika, kolmevuotias pikkuveli Aamos sekä kaksivuotias pikkusisko Inari. Perhe on täynnä energiaa eikä hiljaisia hetkiä paljon vietetä. Kun pienet lapset saadaan pitkän päivän jälkeen vihdoin rauhoittumaan, pelataan yleensä yhdessä Oppi ja Ilo -pelejä.

Isopahkalan perheessä ei yleensä vietetä nimipäiviä. Äiti Janika kuitenkin ehdottaa Aatokselle, että he hakisivat tämän nimipäivän kunniaksi pullat. Aatos näyttää pitävän ajatuksesta, sillä leveä hymy valtaa hänen kasvonsa.

Aatos käy päivähoidossa päiväkoti Arkissa. Siellä hän tykkää leikkiä kavereidensa kanssa. Lelupäivät ovat Aatoksen lempiasia hoidossa. Tänään päiväkodissa oli leikitty hiukan erikoisempia leikkejä.

– Me kaivettiin hoidossa kuoppaa. Siitä tuli tosi iso. Huomenna me jatketaan sen kaivamista, Aatos selittää.

Ensi vuonna Aatoksella alkaa esikoulu. Hän kertoo odottavansa sitä innolla eikä häntä pahemmin jännitäkkään.

Vapaa-ajallaan Aatos tykkää ulkoilusta ja leikkimisestä. Hänen lempileikkejään ovat puvustusleikit Aamoksen kanssa. Pojat omistavat muun muassa supersankari- ja robottipuvut.

– Luurankopukukin meillä oli, mutta se on mennyt pieneksi, Aatos harmittelee.

Pojat pääsivät käyttämään hienoja pukujaan viime viikonloppuna järjestetyissä halloween-juhlissa.

Aatos käy äitinsä kanssa touhujumpassa joka toinen lauantai. Siellä hän saa rimpuilla, juosta ja hyppiä patjoilla niin paljon kuin jaksaa. Aatoksen mielestä jumpassa parasta on renkaissa roikkuminen. Hän kertoo lempivärinsä olevan sininen.

Haastattelu alkaa olla lopuillaan ja sanomme hyvästit perheelle. Suljemme oven perässämme, mutta hetken päästä ovi aukeaa taas. Katsomme taaksemme ja ovella seisovat pojat heiluttavat meille hyvästejä. Aatoksella on kuitenkin vielä tärkeää kysyttävää.

– Miksi te tulitte mopolla?

Naurahdamme ja lähdemme ajamaan kotia kohti. Lapset jäävät ovelle varmistamaan että pääsemme kotipihalta turvallisesti ajotielle.

#