tiistai 18.6.2019 | 18:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Näkökulma: Mahtava matkailukesä!

Kalajokiseutu+
Ti 4.9.2018 klo 12:05 [päivitetty ti 12:06]

Mikä hellekesä meillä onkaan takana! Kalajoen kaikki majoitusliikkeet, vesipuistosta puhumattakaan, olivat käytännössä täynnä koko heinäkuun ajan. Hiekkasärkkien ranta houkutteli runsaasti auringonpalvojia ja vesipetoja, ja sosiaalinen media pursui upeita lomakuvia, joissa päiviteltiin tunnelman olevan kuin ulkomailla.

Tilastokeskus julkaisee heinäkuun majoitustilastot näinä päivinä, mutta uskallan jo ennustaa, että kasvua viime kesästä on luvassa. Kalajoella vallitsee hyvä fiilis matkailutoimijoiden kesken, mikä antaa intoa ja voimavaroja tulevaisuuteen. Monessakin mielessä haluan todeta, että tämä oli todella onnistunut matkailukesä. Kuhina näkyi matkailuyritysten lisäksi niin kampaamoissa, huoltoasemilla kuin ruokakaupoissakin, ja matkailu työllisti Kalajoella valtavasti kesätyöntekijöitä. Matkailun vaikutukset ovat hämmästyttävän mittavat.

Kesä huipentui Kalajoella vajaat kaksi viikkoa sitten venetsialaisiin, jotka niin ikään onnistuivat erinomaisesti. Sää suosi lauantain juhlijoita, ja massiivinen ilotulitus sekä tuhannet ulkotulet valaisivat Särkkien rantahietikon. Ihmisiä oli hurjan paljon liikkeellä, ja varsinkin kaveriporukat ja lapsiperheet kokoontuivat Kalajoelle viettämään aikaa yhdessä. Kaiken kaikkiaan venetsialaiset ovat mielestäni erittäin miellyttävä juhla Kalajoella. Kiitos kaikille yrityksille monipuolisen ohjelman järjestämisestä sekä talkoolaisille tuhansien ulkotulien sytyttämistä, ilotulitukseen liittyvistä vartiointitehtävistä sekä liikenteenohjauksesta. Kiitoksia myös kaikille venetsialaisten viettäjille, jotka loitte tunnelmaa omilla tulillanne ja valoillanne. Varsinkin leirintäalue oli koristeltu todella hienoilla lyhdyillä!

Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyä, josta on tulossa varsin vilkas. Monenlaista tapahtumaa on tulossa: tulevana viikonloppuna järjestetään perinteiset Tyngän Maalaismarkkinat hienossa Tyngän Myllyn ympäristössä. Syksyn kohokohtana on tämän kuun puolivälissä nyt toisen kerran järjestettävä Kalajoen SyysFestit, joka on kehitetty perinteisten Oktoberfest-ravintolajuhlien ympärille. SyysFestien aikaan Kalajoella juhlitaan syksyä monin eri tavoin sekä päivä- että iltatapahtumien merkeissä. SyysFest-viikonloppuna järjestetään muun muassa golftapahtuma SyysFest Golf Open sekä energiaan, energisyyteen ja hyvinvointiin keskittyvät Energiamessut Event Park Arenalla. Lisäksi alueen ravintoloissa on tarjolla Beerfestival-tunnelmaa, saksalaistyyppistä ruokaa ja juomaa sekä elävää musiikkia.

Samana viikonloppuna vietetään myös uuden kulttuurikeskuksen ja kirjaston avajaisia. Virta-salin syksyn ohjelmistossa on luvassa paljon kaikkea kivaa, niin elokuvia, konsertteja kuin teatteriakin. Kulttuurikeskus antaa oivalliset puitteet uusien tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen Kalajoella!

Aurinkoisia syyspäiviä kaikille toivottaa,

Johanna Nakkula,

Kalajoki Matkailuyhdistys ry

#