MAINOS

Retkeily - luonnon terapiaa

MAINOS -

Luonto on ollut aina suuri osa suomalaisten elämää. Metsä on kuin meidän toinen kotimme ja todella tärkeä paikka meille jokaiselle. Retkeily luonnossa on loistava tapa viettää aikaa ja laatuaikaa ystävien, perheen kanssa tai yksin. 

Metsä on paikka harrastuksille, ulkoiluun ja rauhoittumiseen. Syksy on mitä parhain aika suunnata ulos nauttimaan raikkaasta ilmasta ja ulkoilusta. 

Virkistymään luontoon

Kalajoelta löytyy upeita ulkoilualueita. Voit suunnata Hiekkasärkille, josta löytyy kymmeniä kilometrejä puupolkuja ja puuhakepinnoitteisia reittejä kuntoiluun. Reittien varrelta löytyy useita kotia ja laavuja, jotka sopivat täydellisesti tauon pitämiseen. 

Luonnossa vietetty aika tekee ihmeitä omalle stressitasolle ja hyvinvoinnille. Jos ajatus pelkästä kävelystä metsässä ei houkuttele, niin tapoja viihtymiseen on monia muitakin. 

Kerää luonnonantimia

Metsäretkelle lähtiessä ota mukaan kori tai ämpäri. Näin voit poimia itsellesi tuliaiseksi jotain kivaa. Lähestulkoon vuodenajasta riippumatta sieltä voi löytää aina jotain syömistä.

Jos poimintahommat ei tunnu itselle sopivalta ajatukselta, niin aina voit bongailla jotain kivaa kukkamaljakkoon tai piristämään kodin sisustusta. Muista, että jokamiehenoikeudet pätevät kaikkialla paitsi luonnonsuojelualueella. 

Vastuullinen retkeilijä kiinnittää huomiota siihen, ettei aiheuta vahinkoa ympäristöön ja tukee niitä yrityksiä, joiden antamat yrityslahjat ovat ympäristöystävällisiä. Lisäksi kannattaa huomioida, että rajoituksia on toisinaan asetettu koskien leiriytymistä, tulentekoa ja maastopyöräilyä. 

Nauti upeista näkymistä ja kuvaa ne muistoksi

Kesä on kääntymässä kohti syksyä. Luonto alkaa valmistautua talvea varten. Odotettavissa on väriloistoa ruskan muodossa. Linnut tekevät muuttoa etelään, joten tämä on täydellinen hetki kokeilla luontobingoa. 

Voit ottaa mukaan yrityslahjana saadut muistikirjat logolla ja ystävän kanssa voit ottaa leikkimielisen kilpailun siitä, mitä kaikkea näette luontoretken aikana. Muista ottaa kuvia ja talleta kaikki näkemäsi myös kameran kautta.

Loistava tapa saada aika kulumaan ulkoilmassa on geokätköily. Näin ei tarvitse seikkailla päämäärättömästi paikasta toiseen, vaan siitä tulee huomattavasti jännittävämpää, kun yrittää löytää muiden kätkemiä yllätyksiä. 

Lähde eväsretkelle

Ajatus eväsretkelle lähdöstä voi tuntua välillä työläältä ja makkara ei ajatuksena houkuttele enää muutaman kerran jälkeen. Luonto tarjoaa upean kattauksen jo itsessään. Lähtöä luontoon ei tarvitse suunnitella aina etukäteen. 

Toisinaan kannattaa pakata arkiruoka kattiloissa auton peräkonttiin ja suunnata laavulle tai kodalle, jonka läheisyyteen pääsee autolla. Yksi loistava kohde on Poukaman alueella Vihasniemessä. 

Retkeillessä tulee pitää mielessä, että tulee käyttäytyä siivosti ja kunnioittaa luontoa sekä kaikkea elämää missä ikinä liikummekin. Tarkoista säännöistä retkipaikkoja koskien voit ottaa selvää Luontoo.fi -palvelusta etukäteen.

Lähimetsän ilmaista terapiaa

Suomalaisena olemme onnekkaassa asemassa, kun meidän ympäriltä löytyy loputtomasti metsää ja vesistöjä. Nyt on loistava hetki tutustua oman kodin lähistöllä oleviin luonnonläheisiin paikkoihin. Pysähdy hetkeksi arjen kiireiden keskellä ja nauti luonnon tarjoamasta ilmaisesta terapiasta.