MAINOS

Olet elämäsi tähti – pidä huolta terveydestäsi

MAINOS -

Liian moni meistä pitää terveyttä liiaksikin itsestään selvyytenä. Vasta sitten, kun elimistö ei toimikaan kaikilta osin kunnolla, oman terveyden arvostus nousee oikealle tasolle.

Tähtiterveys-yritys on perustettu auttamaan jokaista ihmistä, joka haluaa itse vaikuttaa omaan terveydentilaansa – jo ennen kuin mitään terveyshuolia onkaan.

- Tuotamme ihmisille terveyttä ja hyvää oloa vauvasta vaariin, funktionaalinen ravintoterapeutti Virpi Hoffrén kertoo.

Aloitetaan terveellisestä ruokavaliosta:

- Meillä kaikilla on nykyään yltäkyllin vaihtoehtoja, mistä valita, mitä suuhun laittaa. Hyvin paljon nykyään käytetään pikaruoka-annoksia ja valmisruokia. Karkeasti voi sanoa, että mitä enemmän höttöhiilareita  syödään, sitä huonommin voidaan, Virpi aloittaa.

Funktionaalisen ravintoterapeutin koulutuksen käyneen Hoffrénin vastaanotolla käydään aluksi läpi asiakkaan ruokatottumukset sekä terveydentila - eli tehdään terveyskartoitus.

Ennen ensimmäistä tapaamista asiakas täyttää terveydentilaansa liittyviä asioita ja ruokapäiväkirjaa, sillä sen kautta paljastuu suoraan eri ravintoaineiden saanti sekä ruokailurytmin säännöllisyys.

- Jos ihmisellä on ollut lapsena usein korvatulehduksia, ja niihin liittyen antibioottikuureja, tällä voi olla vaikutusta jopa aikuisiälläkin terveydentilaan. Samoin esimerkiksi vuosien opiskelu homekouluissa saattaa heijastua pitkälle tuleviin vuosiin, Virpi kuvaa.

Tähtiterveydessä on Mineralstationin vitamiini- ja hivenainemittauslaite, minkä avulla voidaan mitata 10 vitamiinin, 20 hivenaineen sekä neljän eri rasvahapon tasot. Mittauksessa selviää myös mahdolliset elimistön raskasmetallikertymät.

Hoffrénin mukaan funktionaalisen ravintoterapian lähtökohtana on terveellinen ruokavalion lisäksi ruuansulatuksen toiminnan tasapainotus ja elimistön immuunipuolustuksen vahvistaminen.

- Niin sanotusta hiljaisesta tulehduksesta kärsii elimistössään moni meistä tietämättään.  Tämä saattaa pitkällä aikavälillä edesauttaa erilaisten sairauksien puhkeamista.

Hänen kokemustensa mukaan immuunipuolustuksen kuntoon saattaminen heijastuu usein moniin muihinkin terveysongelmiin.

- Suoliston hyvä kunto saattaa helpottaa allergioissa sekä päänsäryissä. Apuja tällaisesta ravintoterapiasta voi saada myös muun muassa ruoansulatuskanavan häiriöihin, ärtyneen suolen oireyhtymään, raudanpuutostiloihin, nivel- ja luusto-ongelmiin, kolestroliarvojen hillitsemiseen sekä korkeaan verenpaineeseen.

Ravintoterapiaa voidaan käyttää tukena myös hormonitoiminnan ongelmissa esimerkiksi lapsettomuushoitojen yhteydessä tai kilpirauhasten toiminnan tukemisessa.


Jos joku epäilee, onko funktionaalinen ravintoterapia vain kasvisten syömistä, niin Virpillä on nopea vastaus pohdintaan:

- Ei todellakaan. Keskusteluissa käymme kaikki ravintoaineet läpi, niin proteiinit kuin hyvät rasvat sekä mahdolliset lisäravinnetarpeet. Oleellista on löytää yksilöllinen juuri sinulle sopiva ruokavalio.

Hän muistuttaa, että ei tarvitse olla mitään konkreettista ravinto-ongelmaa tullakseen ravintoterapeutille.

- Nykyajan ruokavalioviidakko on todella sekava. Jos vähänkään tuntuu, että tarvitsee tukea oikeanlaisen ruokavalion löytymisessä, niin ravintoterapeutin kanssa säännölliset keskustelut voivat auttaa paljon.

Tutustu tarkemmin ravintoterapiaan >>


Stressin kanssa kamppaileville tai muutoin rentoutusta kaipaaville asiakkaille Virpi Hoffrén tarjoaa Brain Relief -hoitoja. Tämä hoitomenetelmä perustuu hyvänolon- ja rauhoittumisjärjestelmän aktivointiin kipua tuottamattoman lempeän hieronnan kautta. Ideana on aktivoida mielihyvää ja rauhoittumista edistävien aineiden tuotantoa elimistössä.

- Brain relief -hoidon keskeisin tavoite on syvärentoutuminen parasympaattisen hermoston toimintaa lisäämällä. Suosittelen näitä hoitoja ainakin kolmen sarjana muutaman viikon välein, Virpi summaa.

Tutustu tarkemmin Brain Relief -hoitoon >>


Brain Relief- hoito on lempeä hierontahoito joka laskee kehon kortisolitasoja. Hoidon yhteydessä soi ihana rentouttava hoitoon tarkoin valittu musiikki.


Perinteisempi hoitomuoto Tähtiterveydessä on vyöhyketerapia. Vyöhyketerapiahoito vilkastuttaa veren- ja imunestekiertoa sekä koko kehon aineenvaihduntaa poistaen mm. kuona-aineita. Elimistöä siis vauhditetaan hermoston, verenkierron, imunestekierron ja energiakierron kautta.

- Vyöhyketerapiahoitoja olen antanut ihan vauvoista vaareille. Usein esimerkiksi koliikkivauvat voivat saada apua tilanteeseen vyöhyketerapian kautta. Vyöhyketerapia on pienille vauvoille lempeä ja tehokas hoitomuoto rentouttamaan pientä kehoa, niin uniongelmiin kuin vatsavaivoihinkin. Koliikkiin vyöhyketerapialla on todettu olevan suurta hyötyä.

Vyöhyketerapia on myös ihanan rentouttava ja kehon toimintoja tasapainottava hoitomuoto

Tutustu tarkemmin vyöhyketepariaan >>


Riippuen aina asiakkaan terveydentilasta tarvittaessa Virpi voi ohjeistaa henkilöä myös kääntymään lääkärin puoleen. Virpi tekee laajasti yhteistyötä myös lääkärien kanssa ja hänellä on myös vastaanotto Tampereella lääkärikeskus Medicalissa sekä Seinäjoella Hoitopalvelukeskus Sinfoniassa.

Virpi Hoffrén toivoo, että meistä jokainen pysähtyisi aika ajoin miettimään omaa terveydentilaansa.

- Elämämme varrella tulee välillä tilanteita, jolloin emme jaksa ja voimat ovat vähissä. Hyvä olo ei ole itsestäänselvyys. Fyysinen keho viestittää erilaisin oirein ylikuormituksesta. Silloin on hyvä hakea apua ajoissa, jotta esimerkiksi sairastelukierre saadaan katkaistua ja elimistön tila tasapainotettua. 

Ota yhteyttä, puh 040 508 1980
virpi.hoffren@tahtiterveys.fi

Yhteydenotto ja ajanvaraus >>

Hanki lahjakortti vaikka ystävänpäiväksi Tähtiterveyteen >>